Тази повдигната Tesla Model 3 се справя с офроуд


16
юли
2020

Комплект за повдигане на каросерията и гуми за офроуд: по желание на един норвежец тази Tesla Model 3 е преработена за движение извън асфалтирани пътища

Норвегия и Tesla – тези две неща просто вървят заедно: американските електромобили са сред най-продаваните в скандинавската страна. Моделите на Мъск обаче не са пригодени за каране в норвежката природа извън асфалтираните пътища. Водач на Tesla от северната част на Норвегия се е обърнал към баварските тунинг-специалисти от Delta4x4 за преработка на своя Model 3.

35 милиметра по-голям клиренс

Макар, че заради двата си електромотора Model 3 разполага с двойно задвижване, електромоделът не е за каране извън асфалтираните пътища – просто клиренсът му е прекалено малък. С помощта на струващ 1000 лв. комплект за повдигане на каросерията Delta4x4 са осигурили 35 милиметра допълнителен клиренс, с което  не само дават възможност за използване на модела извън пътя, но и предпазват още по-добре разположените в пода на автомобила батерии. За да се справя Model 3 с офроуда, хората от Delta4x4 са монтирали специални гуми Cooper върху 18-цолови джанти Klassik-B.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин