Тази кола чупи всички рекорди

Китайската фирма Techrules показа на автосалона в Женева готовия за серийно производство модел Ren. Неговото оборудване включва до 6 мотора и визия а ла изтребител

1003
2017

Дизайнът на Ren е вдъхновен от самолетостроенето . В зависимост от конфигурацията могат да бъдат монтирани три поликарбонатни кабини – за всеки пасажер по една. Водачът заема средното място. За качване покривът се вдига нагоре като при изтребител. Концепцията на кокпита е дело на Giugiaro и освен с атрактивна външност, се отличава и със страхотна аеродинамика. Лазерните фарове и 22-цоловите джанти завършват картината.

Ren не е обикновен и скучен хиперавтомобил,  а „Turbinе Recharging Electric Vehicle“. В топ конфигурацията три турбини в задницата генерират ток, с който се захранват шест електромотора – два на предната и четири на задната ос. Благодарение на тази техника Ren разполага с фантастичните 1303 к.с., 2340 нютонметра максимален въртящ момент, а спринтът от 0 до 100 км/ч трае само 2,5 секунди. Пробегът на електромобила е 1200 километра.

Ren обаче не се задоволява само с тези рекорди – автомобилът е тестван на пистата Монца и е оборудван с окачване от моторния спорт и карбоново-керамични спирачки. Собственото му тегло е 1700 кг. Досега няма информация относно цената на модела, а също и кога Ren ще се появи на пазара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин