Таблото на новия Ford Mondeo е 1,1-метров дисплей

2802
2022

През януари 2022 г. в Китай Ford представи новото шесто поколение на Mondeo. Седанът от среден калибър стана по-стилен и по-атлетичен. Жалко, че новото поколение ще бъде предлагано само в Поднебесната империя. Предлаганият в Европа предшественик ще бъде спрян още през март 2022 г. – а наследник не се предвижда.

Интериор: седанът получава 1,1-метровия екран на Evos в кокпита

След появата на снимките от интериора започваме да завиждаме още повече на клиентите в Китай. Кадрите потвърждават предположението ни, че новото Mondeo ще получи огромния екран от SUV-купето Ford Evos, което също се предлага само в милиардната страна. Дисплеят е с диагонал 1,1 метра и заема почти цялото арматурно табло. Под стъкло са разположени 12,3-инчовият дигитален кокпит и 27-инчовият екран на информационно-развлекателната система. Дисплеите трябва да са с изключително добро качество благодарение на 4K резолюцията.

В предната част доминира огромната радиаторна решетка.

Останалата част от интериора също е като при Evos. Арматурното табло е с хоризонтална ориентация, инфотейнмънт системата и климатикът се управляват почти изцяло от огромния дисплей, в кокпита почти няма физически бутони. От масивната централна конзола посредством въртящо се колело управлявате режимите на трансмисията – т.е. конвенционален скоростен лост няма.

Ford залага на дизайнерския език Progressive Energy in Strength, заложен в Evos и Equator. Той следва вкусовите предпочитания на местните клиенти и въплъщава три основни принципа – „доминиращ, пъргав и отзивчив“. Моделът следва някои от чертите, заложени при Audi, най-вече по отношение на светлинния подпис. В предната част доминира огромната радиаторна решетка, а задните светлини сякаш са оформени като препратка към електрическия SUV Mustang Mach-E. Спортна нотка поставя „загатнатият“ дифузьор между ауспуховите накрайници (вероятно само декоративни бленди).

2-цветното лаково покритие и 19-цоловите джанти подчертават спортната визия на версията Mondeo ST Line.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин