С VW ID.4 Pro ще изминете 328 км по магистралата със 130 км/ч

1504
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

VW ID.4 Pro: 328 км

VW ID.4 Pro: в номенклатурата на електромобилите на Volkswagen „Pro“ означава втората по големина мощност. SUV-ът с електрическо задвижване на задната ос със 174 к.с. и батерия с капацитет от 77 кВтч. Собственото тегло на модела от Волфсбург е 2,5 тона, а максималната му скорост е 160 км/ч. Производителят посочва според WLTP пробег от 520 километра, но в действителност с постоянна скорост от 130 км/ч по магистралата изминахме само 328 км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин