Нашите съвети » С Tesla Model 3 Performance изминахме 337 км по магистралата

С Tesla Model 3 Performance изминахме 337 км по магистралата

1804
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Tesla Model 3: 337 км

Tesla Model 3 Performance: версията Performance впечатлява с обещания за солидна мощност – моделът от среден клас на Tesla с двойно задвижване вдига до 261 км/ч, а батерията му с капацитет от  80 кВтч. би трябвало да позволява изминаването по WLTP на до 547 км. Това естествено е пожелателно мислене. В теста за пригодност в ежедневието на AUTO BILD Model 3 все пак даде пробег от 337 километра с постоянна скорост от 130 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ