С Neue Klasse идва напълно нов BMW iDrive

0509
2023

BMW iDrive BMW Group внася в следващото поколение автомобили една концепция за информация и управление, която позволява напълно ново, интуитивно взаимодействие между водача и автомобила. Следващото технологично ниво ще бъде въведено от 2025 година в Neue Klasse. Бъдещото поколение на BMW iDrive превръща автомобила в място за дигитални изживявания. С BMW Panoramic Vision, нов мултифункционален волан, нов централен дисплей и нов BMW 3D Head-Up дисплей като централен дисплей и елементи за информация и управление в новите модели на Neue Klasse се дава една нова интерпретация на типичното за BMW потребителско изживяване. Последователна модернизация на BMW iDrive с нови технологииСледващият технологичен скок позволява модерен, определящ марката интериорен дизайн, фокусиран върху управлението с докосване и разширено гласово взаимодействие.

BMW iDrive на Neue Klasse се отличава с четири централни елемента. С новия BMW Panoramic Vision типичната за BMW ориентация към водача е преосмислена, като същевременно се предлага съдържание и за всички пътници. BMW Panoramic Vision залага на напълно нова Head-Up дисплей технология. Проекцията се извършва на идеално адаптирана височина по цялата широчина на предното стъкло. BMW Panoramic Vision е допълнен с новия BMW 3D Head-Up дисплей, за информацията свързана с активн ото шофиране , като асистираното шофиране или воденето по пътя се изобразяват като 3 D анимации и с висока прецизност в зрителното поле на водача. Чрез новия мултифункционален волан информаци ята изобразена наBMW Panoramic Vision, както и на BMW 3D Head-Up дисплея се управляват индивидуално според принципа: „eyes on the road, hands on the wheel“. Управлението е комфортно и прецизно чрез бутоните на волана и се подпомага от активната хаптична обратна връзка и технологията Multi-Layer. В центъра на BMW iDrive на Neue Klasse е новият централен дисплей с характерен за марката дизайн и интуитивна тъч функция. Технологията Matrix-Backlight на новия централен дисплей осигурява висока резолюция на изображенията, брилянтни цветове и интензивни контрасти, независимо от конкретните светлинни условия.

И в бъдещите поколения на BMW iDrive логиката на управлението на BMW iDrive ще следва въведения през 2023 г. принцип за бърз достъп „QuickSelect“. В Neue Klasse системата е базирана на високо интегрирана софтуерна архитектура и използва следващото поколение на BMW Operating System. Интелигентната свързаност на автомобила с BMW Cloud, както и с дигиталната екосистема на клиента създава всеобхватно потребителско изживяване и едно ново качество на взаимодействието между човека и автомобила. Това превръща автомобилите на Neue Klasse в места за дигитални изживявания.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин