С Budd-e в новата ера на VW

VW ще покаже новата студия Budd-e, базирана на новата модулна платформа за автомобили с електрическо задвижване. От 2019 г. тя ще даде възможност на моделите от големи серии да притежават сериозни пробези на електричество

0601
2016

С концептуалния автомобил Budd-e VW ще даде на откриващото се днес в Лас Вегас изложение Consumer Electronics Show старта на нова ера. Миниванът е базиран на новата модулна платформа за автомобили с електрическо задвижване (MEB). От 2019 г. тя ще даде възможност на моделите от големи серии да притежават сериозни пробези на електричество. Освен това времето за зареждане на батериите ще бъде редуцирано до 15 минути (80 процента от капацитета). Акумулаторната батерия на Budd-e ще бъде с капацитет от 92,4 kWh, с което моделът на VW ще има пробег от 533 км. Батериите са разположени в пода на автомобила и ще могат да се зареждат или чрез кабел или индуктивно. Батериите захранват два електромотора на всяка от осите на автомобила. По този начин Budd-e разполага с електрическо двойно задвижване. Предната електромашина е с мощност 100 квт. (200 Нм), а задната – със 125 кВт. (290 Нм). Системната мощност на модела е 225 кВт. Максималната скорост е 180 км/ч, а спринтът до 100 км/ч ще се взима за 6,9 секунди.

Между Touran и T6

Според VW новата архитектура на автомобила му осигурява повече място. Системите за отопление и климатизация са изцяло интегрирани в предната част на колата. С дължина от 4,60 м и височина от 1,84 м Budd-e е позициониран между Touran и T6. С 1,94 м той обаче е по-широк от тези модели. Студията предлага място за четирима пасажера. Междуосието на модела е доста щедро – 3,15 метра, а надвесите на каросерията (отпред 694 мм, отзад 752 мм) са доста къси.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин