/ С 333 км/ч по магистралата: полицията разследва ютюбър

С 333 км/ч по магистралата: полицията разследва ютюбър

Един северноирландски ютюбър му отпуснал края с взето под наем Lamborghini по германските магистрали и заснел всички свои „геройства”. Сега естествено си има проблеми с полицията

Заради липсата на ограничение на скоростта германските магистрали се радват на голяма популярност в цял свят. На един 25-годишен ютюбър обаче страстта към високите скорости ще му излезе доста солено.

С взетото под наем Lamborghini Huracán ютюбърът се е развихрил на магистрала A93 в посока Киферфелден и на магистрала A8 в посока Мюнхен Юг. Проблемът: с няколко камери, включително и такава с челник, мъжът е заснел „оргията” с разполагащото с 610 к.с. Lamborghini, като е качил видео в интернет.

Акцията е проведена на 11-ти ноември, но за нея свидетел е информирал полицията чак месец по-късно. Сигналът е препратен къ полицейската дирекция в Розенхайм, Германия.

Разследването срещу „състезателя” вече е запознало: за забранена гонка, създаване на опасност за участниците в движението и други нарушения. Тъй като северноирландецът е предприемал изпреварвания не само отляво, но и отдясно, като също така е опитвал да провокира другите участници в трафика и да иска от тях да се състезават с него.

Освен това стрелката на скоростомера на наетото под наем Lamborghini показва по време на заснетото видео 333 км/ч – това на магистралата, при нормален трафик. Ютюбърът се е движел през деня между 9 и 17 ч. и посредством своето поведение е създавал опасност за останалите участници в движението. Междувременно клипът с дивите подвизи на магистралата вече не може да бъде открит в YouTube.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин