С 309 км/ч – бързал за закуска!


12
май
2020

С 309 км/ч – бързал за закуска!

309 км/ч на американска магистрала! Водачът на един Corvette се движил с рекордните 213 км/ч по-бързо от разрешеното. Пред полицаите измисли доста странно оправдание

През една съвсем нормална сутрин в американския щат Вашингтон полицай Уилард от State Patrol проверявал трафика на американската магистрала US2, когато покрай него изведнъж автомобил профучал с невероятна скорост. На тази отсечка максималната разрешена скорост била 96 км/ч. Уредът обаче показал 309 км/ч! Водачът се движил с 213 км/ч над разрешеното, като се оказва, че в закона не е предвидено наказание за такова нарушение. В най-лошия случай имало наказание за двойно превишаване на ограничението, като освен с глоба и отнемане на шофьорската книжка, нарушителят се наказва и с лишаване от свобода. Полицай Уилард започва преследване на нарушителя с Corvette и накрая успява да го спре – полицията не съобщава как точно.  

Куриозното оправдание няма да спаси нарушителя от затвора

31-годишният водач посочил, че бързал да закуси и затова бил карал с такава скорост. Това оправдание няма да го предпази от цялата сила на закона. Впоследствие полицията е установила наличие и на алкохол в кръвта на „състезателя“ с Corvette – сега нарушителят трябва да отговаря и за управление на МПС в нетрезво състояние. Не е ясно обаче с какъв модел автомобил се е движил мъжът – според полицията това е бил Corvette от 2008 г. Тоест може би става дума за Corvette C6 Z06 или ZR1, тъй като тези модели могат да вдигнат скорост над 300 км/ч. По-мощният вариант ZR1 (647 к.с.) се счита за изключително рядък, така че в този случай се касае по-скоро за Z06 (7,0-литров V8 агрегат с 512 к.с.).

За съжаление това не  единствения по време на пандемията по време на коронавируса

За съжаление случаят с водача на този Corvette не е единственият – по време на ограниченията за излизане заради корона вируса има голям брой нарушения с превишаване на скоростта. През първата седмица в Щатите например на магистрала е засечен мъж с Dodge Challenger, който се движел с 290 км/ч. Естествено и тук имало ограничение на скоростта, далеч под регистрираната скорост на нарушителя. В случая почерпеният шофьор на Corvette няма как да се размине със затвора.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >