С 10% повече газови уредби се монтират през лятото

0108
2016

Лятото е най-активният сезон за монтиране на газови уредби на автомобилите, отчитат от българската компания Reagas. Всяка година през летните месеци се наблюдава ръст на продажбите на газови системи с около 10-15%. Основната причина е, че през лятото хората пътуват повече, в сравнение с останалото време през годината, и минават на пропан-бутан, за да намалят разходите си за гориво.

От Reagas уверяват клиентите си, че системите им са сигурни дори в жегите. В газовия резервоар има мултиклапан с 3 нива на защита: 1) електромагнитен клапан, който спира притока на газ към двигателя; 2) предпазен клапан, който се задейства, когато налягането се покачи над определено ниво и изпуска газта в атмосферата извън автомобила; 3) стоп-клапан, който спира пълненето на резервоара на 80% и осигурява необходимите 20% аванс за разширяване на газта при покачване на температурата на околната среда.

Все пак за по-голяма безопасност е важно да се прави постоянна проверка на системата за изтичане на газ, както и да се сменят филтрите, които пречистват газта в инжекционната система. Препоръчително е да се слага един подсигурителен, тоест един центробежен и един полиестерен филтър, за да се предпазват по-добре инжекторите. Не на последно място, през лятото е хубаво да се кара с антифриз, а не с вода, за да се постигне по-добро охлаждане на изпарителя на газовата система и на компонентите от охладителната система на двигателя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин