С фейслифта се завръща и дизелът

1204
2024

Четвъртото поколение на Hyundai Tucson е с радикално нова визия

През 2020 г. Hyundai пусна на пазара четвъртото поколение на Tucson – и изненада мнозина с радикалния ди променен външен вид. След четири години крейците пускат фейслифта на модела.

Фейслифт: фокусът е върху вътрешното пространство

Фейслифтът е концентриран преди всичко върху интериора – той е изцяло преработен. Допълнителните асистенти и преработеното задвижване също са част от обновлението. Освеженият Tucson ще е на пазара в Европа от пролетта на 2024 г.

Дизелът се завръща

Интересното е, че с фейслифта от Hyundai връщат дизеловия двигател. В края на 2023 г. дизеловият мотор със 136 к.с. бе спрян, а по-слабият вариант със 116 к.с. не се предлага от Hyundai още от 2022 . Дали сега 1,6-литровият агрегат разполага със същата мощност, засега не се знае. Известно е само, че актуалната гама от моторизации се запазва: тоест, бензиновият двигател, предлагащ се с 48-волтова бордова мрежа, като пълен и като Plug-in-хибрид. Към момента от Hyundai използват за всички гореспоменати варианти 1,6-литров бензинов мотор с четири цилиндъра и с мощност от 150 до 265 к.с.

Plug-in-хибридът и с предно задвижване

Преди Plug-in-хибридът се предлагаше само с 4×4. Още през 2024 г. клиентите ще могат да избират хибридът със зареждане от контакта и с предно задвижване – това ще осигури по-голям електрически пробег. Не е известно, дали капацитетът на батерията ще бъде по-голям и дали продължи да има механична скоростна кутия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин