С този Range Rover Evoque спестявате 10 хиляди евро за 10 хиляди километра

2304
2023

Британците от Land Rover всъщност са известни със своите „корави“ офроуд машини, които се чувстват идеално при движение извън пътя. В лицето на Range Rover Evoque обаче автомобилният производител от Острова пусна своя лайфстайл SUV за града, който няма много общо с 4×4-гените на Defender и компания.

Екземпляр от второто поколение на Evoque, което се предлага от 2019 г., в момента се предлага на цена минимум 96 820 лева. Ако нямате нищо против да вземете малкия Range Rover като втори собственик, определено трябва да огледате борсата за употребявани автомобили на AUTO BILD. Така ще можете да спестите доста пари спрямо машините директно от шоурума.

Друг сериозен аргумент за търсене на пазара за употребявани екземпляри е голямото предлагане. Дори при сравнително стриктно ограничение посредством филтрите на търсачката, т.е. на машини регистрирани от 2020 г. нататък и на не повече от 20 000 километра, в момента ще попаднете на около 250 предложения.

Ако се стремите към възможно най-ниската цена, не трябва да имате твърде високи изисквания по отношение на двигателя или трябва да се насочите към икономичен дизел. Защото базовите дизелови модификации със 163 к.с. D165 се срещат изключително често. Ако сте готови да отделите малко по-голям бюджет, за около 6000 лв. отгоре ще успеете да откриете D200 с 204 к.с.

Стилен дизелов модел без задвижване на четирите колела

Търсенето на красив, но евтин Evoque е много по-лесно, ако не държите на 4х4. Тогава идеално решение за вас би бил този Range Rover Evoque, предлаган от Emil Frey Avalon Premium Cars в германския град Кронберг. Модификацията D165 с предно задвижване е с базовия дизел, но е в луксозното оборудване R-Dynamic S. SUV-ът е оборудван с камера за заден ход, кожен салон, навигационна система и Full LED фарове , както и с други екстри.

В линията R-Dynamic S, Evoque предлага редица удобства в интериора. Следи от износване почти не могат да бъдат открити – все пак пробег е само след 9999 км.

Сервизната историята на автомобила и безупречната според снимките визия също са сериозни аргументи за покупка. Range Rover-ът с първа регистрация от юни 2022 г. е с безупречно попълнена сервизна книжка и е навъртял само 10 000 километра. С 24-месечна гаранция и съвсем скромен пробег рискът, поради който мнозина да отказват да купят употребяван автомобил, в случая е минимален. А конкретно при тази оферта ще спестите около 20 000 лева спрямо цената на автомобила като нов: в шоурума същият екземпляр струва 100 000 лева, а конкретният екземпляр втора ръка сега се предлага за 40 444 евро (ок. 81 000 лева) – по цени за Германия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин