С прототип Honda ще покаже единадесетото поколение на Civic


20
ное.
2020

Дизайнът на следващото поколение на Honda Civic ще е значително по-обикновен, а интериорът ще бъде преработен. AUTO BILD ще ви даде информация!

Още през февруари 2021 г. ще бъде представено единадесетото поколение на Civic – сега от Honda показаха близък до серийния модел прототип. От него личи, че компактният модел ще получи значително по-семпъл дизайн. Прототипът показва доста обикновения седан-вариант – дизайнът е доминиран от изчистени линии.

Фаровете с новия светлинен подпис са позиционирани малко по-надолу като обхващат по-малка в сравнение с при предшественика радиаторна решетка, изместена леко напред и надолу. Въпреки това автомобилът все още излъчва спортни амбиции. Причината е в бронята с внушителен вентилационен отвор, разположен в средата, пред който има груба решетка. Страничните вентилационни отвори са оформени като бумеранги и изпъкват благодарение на декорация от черен гланц.

Дизайн с изчистени линии

С цел по-добра видимост от Honda са изместили предните колони на покрива назад. Страничните огледала също вече не се намират в края на предните колони, а са разположени по-назад. Най-характерната промяна в задницата на новия Civic за новите задни светлини. Те са със значително по-класически външен вид – тук дизайнът също не е чак толкова странен. Зоните около ауспуховите тръби са в черен цвят (бронята е лакирана в цвета на автомобила) и са свързани с малък декоративен елемент.

Дигитален кокпит за Civic

От Honda все още не са показали вътрешното пространство на новия модел, а вместо това бе представен рендер на кокпита. На снимката се вижда, че в новото поколение на Civic нещата са доста праволинейни. Арматурното табло, вентилационните дюзи, 9-инчовият монитор на инфортейнмънт системата и блокът за управление на климатика образуват водоравни линии без излишна украса и извивки. Освен това японците обявиха, че новото поколение на Civic ще получи изцяло дигитален скоростомер.

Компактният модел ще бъде оборудван с най-модерни системи за сигурност и асистенти. Засега от Honda не дават подробна информация в това отношение – същото се отнася и за двигателите. След седана на Civic през 2021 г. Honda ще покаже версията с пет врати, а след това идва ред и на спортния Civic Si, а накрая и на радикалния спортист Civic Type R.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин