С приложение на Volkswagen няма да се налага да чакате и плащате на бензиностанцията


13
окт.
2021

Отваряте мобилно приложение, избирате номер на колонка, зареждате автомобила и си тръгвате – без да се налагате да влизате в магазина на бензиностанцията, без да висите на касата. Така за водачите на Volkswagen може в бъдеще да изглеждат посещенията за наливане на гориво. Това трябва да стане възможно благодарение на Mobile Fueling – отделна услуга в рамките на приложението Charge & Fuel на компанията от Волфсбург. Програмата трябва да бъде пусната още през този месец.

Системата на Logpay, дъщерна компания на VW Financial Services, провежда всички операции напълно без кешови плащания. Накрая получавате електронна фактура за зареждането на мейла. Към момента в системата са включени над 2000 от общо 14 000 бензиностанции в Германия.

Приложението за плащане трябва да бъде интегрирано в инфотейнмънт системата.

В бъдеще Volkswagen иска да наложи още едно решение, с което за зареждане на гориво и плащане дори няма да ви трябва смартфон. За целта ще работи система, наречена In-Car-Payment – с нея на практика автомобилът ще плаща сам за „храната“ си. Върху подобно нещо работи и конкурентът Daimler с Mercedes me. Процесът на плащане ще става с помощта на интегрирано в автомобила приложение – вместо от смартфона. За първи път In-Car-Payment ще бъде лансирана в новия Golf R Variant, който е на пазара от август т.г.

Още по темата