С над 300 км/ч в AMG-то на тати


13
май
2020

Представете си, че в Деня на майката Benz-ът на тати е не в гаража, а в полицията. По ваша вина. Именно така изглежда ситуацията, поради която 19-годишен канадец си има сериозни проблеми! В нощта на 9-и срещу 10-и май 2020 тийнейджърът взима Mercedes C 63 AMG Coupé (W 204) на баща си, за да дава газ. С приятел на дясната седалка „юнакът“ препуска по магистрала в Онтарио, където „изпъва“ развиващата 457 конски сили „бегачка“ до умопомрачаващите 308 км/ч!

В Канада не е като в Германия – т.е. по аутобаните има ограничение на скоростта. Младият нарушител е засечен с 208 км/ч над позволените в определения участък 100! Това съобщава полицията в Twitter чрез пост на полицай Кери Шмит. Самият Шмит признава, че това е най-сериозното нарушение на скоростта, за което някога е чувал.

Малко преди Бърлингтън, близо до Торонто, полицията успява да спре изпълнението в стил „Бързи и яростни“. AMG-то веднага е конфискувано, а книжката на водача – отнета. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в незаконно автомобино състезание, значително превишение на скоростта и създаване на сериозна опасност за движението. 19-годишното момче в момента е задържано – но то така и така не бърза да се връща у дома, където ще трябва да обясни на баща си защо Mercedes-ът не е в гаража… Интересно е и как въпросният C 63 AMG от серията W 204 успява да развие над 300 км/ч. Тъй като производителят на автомобила обявява, че максималната максимална скорост на V8-купето е електронно ограничена на 280 км/ч. Бързият тийнейджър я е превишил с поне 28 км/ч – което означава, че Benz-ът най-вероятно е бил обект на допълнителни модификации.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин