Корпоративни новини » С над четири секунди по-бърза обиколка на Нюрбургринг-Нордшлайфе

С над четири секунди по-бърза обиколка на Нюрбургринг-Нордшлайфе

0206
2022

Porsche Tequipment предлага комплекта Manthey Performance Kit за настоящия 911 GT3 за още по-добри резултати на пистата. 911 GT3 с Manthey Performance Kit, задвижван от двигател с мощност 375 kW (510 к.с), постигна време за обиколка от 6:55.737 на прочутия Северен контур на Нюрбургринг – Нордшлайфе. Това означава точно 4,19 секунди по-бързо от 911 GT3 без комплекта. Модификациите са съсредоточени върху аеродинамиката и компонентите на шасито. Новият комплект Performance Kit е разработен в тясно сътрудничество между инженерите на Porsche във Вайзах и специалистите по Нордшлайфе на Manthey в Мойшпат. Оптимизираните за пистата компоненти на Porsche Tequipment се продават в центровете на Porsche.

Значително увеличение на притискащата сила

Големите промени по аеродинамиката са това, което отличава Manthey Performance Kit за 911 GT3. В предната част автомобилът е оборудван с по-голям лип спойлер и странични предкрилки. В съчетание с модифицираните насочващи въздушния поток елементи по долната страна на каросерията, те увеличават притискащата сила върху предната ос. Модификациите в задната част са още по-изразени. Задното крило с прикрепване тип „лебедова шия“ е по-широко и сега съдържа свалящ се ръб (Gurney). Крайните пластини с отличителните лога на Manthey също са увеличени, както и ъгълът на атака на крилото. Ребрата на задния дифузьор са удължении сега са изработени от CFRP. Аеродисковете на задните колела, които също са изработени от CFRP, допълнително подобряват аеродинамичната ефективност на автомобила.

Адаптивно регулируемо окачване

В сътрудничество с Manthey, Porsche са разработили специално четиристепенно регулируемо окачване за 911 GT3, което може да бъде адаптирано за използване на пистата. Подпорите на окачването могат да се регулират в четири позиции, а отскокът и компресията могат да се настройват без инструменти. Умерените промени в твърдостта на пружините (10% по-висока на предната ос, 7% по-ниска на задната) допринасят за подобрено управление на предела на възможностите, без да се правят каквито и да било компромиси, когато става въпрос за удобството при ежедневна употреба.

Комплект олекотени ковани колела с 20- и 21-инчови джанти се предлагат като опция за Porsche 911 GT3. Те намаляват необресорената маса с общо 7,3 килограма. Предлагат се в цвят Brilliant Silver, Dark Silver, Neodyme и Black (сатинирано покритие). Като стандартно оборудване с комплекта идва и комплект спирачни магистрали със стоманени оплетки. Те осигуряват много прецизна точка на натиск и по този начин гарантират оптимална модулация на спирачките. Специални състезателни спирачни накладки се предлагат като опция за 911 GT3 с Manthey Performance Kit. Проектори на вратите и осветени протектори на праговете на вратите с логото Manthey спомагат за визуалната персонализация на автомобила. В комплекта е включена и халка за теглене.

Впечатляващо време за обиколка на Нюрбургринг

911 GT3 с Manthey Performance Kit успя да разгърне пълния си потенциал на Нюрбургринг-Нордшлайфе, традиционната изпитателна лаборатория за спортните автомобили в Porsche. Със заводския пилот на Porsche Кевин Естре зад волана, модифицираният GT спортен автомобил преодоля 20,8-километровото трасе в германския регион Айфел за 6:55.737 – с 4,19 секунди по-бързо от стандартния 911 GT3 година по-рано. И двата автомобила бяха оборудвани с опционални гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Времето за обиколката беше сертифицирано от присъстващ на място нотариус. Комплектът Manthey Performance Kit от Porsche Tequipment вече е наличен за клиентите в Европа за поръчка в центровете на Porsche на цена от 37 911 евро плюс приложимото ДДС в държавата на закупуване. Доставките ще започнат през есента на 2022 г. Ще последват и други пазари. Гаранцията на производителя за 911 GT3 остава в пълна сила.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ