С малък пробег: продава се диво quattro на шейх

2301
2021

Audi quattro е специален автомобил. Това тук е преработено специално за един шейх – и сега се продава!

Почти не съществува автомобилен фен, на когото очите да не грейнат при вида на Audi quattro. Уникалното първо quattro промени погледа на хората към марката Audi – освен това в периода от началото до средата на 80-те години моделът написа рали история. Не на последно място моделът от Инголщадт има „вина“ за това, че насладата от звука на двигателите става още по-голяма. На празен ход бързото Audi издава страхотен тътен от 5-цилиндровия си двигател. Гаранция, че ще ви настръхне козината!

В момента в eBay е обявено за продажба едно Audi quattro – за 115 000 лв. Белият автомобил е уникат, преработен от туннг-специалисти за шейха на Оман. Конкретно става дума за по-широка каросерия и индивидуален бодикит, както и за специално обзаведено вътрешно пространство и седалки с бяла кожена тапицерия.  Автомобилът е произведен през 1988 г. Пробегът му е 93 366 километра. На пръв поглед автомобилът изглежда добре запазен и много добре поддържан.  Дивото Audi е съхранявано на сухо и защитено място – в едно хале.

Комбинацията от джанти и гуми не е оригиналната – това Audi е качено на много широки алуминиеви джанти. Под капака обаче всичко е постарому: мощността е 162 кВт. или 220 к.с. Оригиналните документи на автомобила са налице. Други автомобили Audi quattro стартират на пазара за употребявани автомобили на цена от 85 000 лв. – в сравнение с тях този екземпляр на шейха е скъп. В обявата все пак пише, че може да се преговаря за цената.

Audi quattro: характерен, спортен, бързоускоряващ

Когато Audi quattro се появява през 1980 г., моделът се различава доста от останалите на пазара. Coupe-то не е класически елегантно, а доста характерно и изпъкващо. Освен това е истинска машина за каране с двойното си задвижване. С това ново Audi законите на физиката почти се дефинират по друг начин – в зависимост от пилотските умения на съответния водач. 200 к.с. (при 20V 220 к.с.) не звучат особено впечатляващо от днешна гледна точка – за времето си обаче quattro е сериозна работа. С това Audi успешно можете да разчиствате най-лявата лента на магистралата. И до днес моделът от Инголщадт спринтира много прецизно в бързи завои. Естествено, че Audi quattro става легенда на пистите – например с Валтер Рьорл зад волана. Базата за тези успехи обаче е първото quattro. За това Audi ви е необходима солидна банкова сметка – както за покупката, така и за след това, тъй като разходът на гориво не е малък, а резервните части за quattro също са скъпи.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин