С болид в снега

1801
2016
С Верстапен (вляво) в Кицбюел бяха също д-р Хелмут Марко (вторият отляво надясно) и Герхард Бергер (вдясно).

С Верстапен (вляво) в Кицбюел бяха също д-р Хелмут Марко (вторият отляво надясно) и Герхард Бергер (вдясно).

Докато девет седмици преди старта на новия сезон във Формула 1 повечето пилоти бъхтят във фитнеса и обсъждат фини детайли по болидите с инженерите, Макс Верстапен си спретна невероятно приключение в австрийския скикурорт Кицбюел. В Тирол най-младата от всички звезди в F1 подкара състезателната машина на Redbull по легендарната писта „Щрайф“. С RB7, шампионското оръжие не Себастиан Фетел за сезон 2011, той вдигна адреналина на 3500 позамръзнали почитатели на моторните спортове. За целта му помогнаха специални настройки на мотора и вериги на колелата.
Няма невъзможни неща!

Благодарение на вериги болидът се придвижваше уверено в снега.

Благодарение на вериги болидът се придвижваше уверено в снега.

„Аз съм холандец“, коментира Верстапен след снежната одисея, „затова е изненадващо дори, че изобщо съм тук, в планината. Истинско предизвикателство е да дойдеш на това място с болид. Няма място за грешки.“ Верстапен обаче не остави и капка съмнение, че в кокпита се е чувствал като част от колата. „Много по-голям страх съм брал тук, когато се спусках със ски!“ Холандският пилот се справи със стръмното трасе с помощта на специални гуми Pirelli със шипове.

„Ние никога не си казваме как нещо няма да стане, а мислим как да го направим“, обясни съветникът на Red Bull Хелмут Марко. „Откакто съм в отбора няма какво да ме учуди, но след това преживяване направо останах без думи“, смее се австриецът. Бившият състезател от Формула 1 Герхард Бергер също присъства на шоуто и похвали младия холандец за проявата.

 

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин