Със Skoda Enyaq iV80 ще изминете на магистралата 316 км

1104
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Skoda Enyaq iV80: 316 км

Skoda Enyaq iV80: кросоувър-SUV-ът Enyaq притежава много подходящ за семействата формат и се управлява подчертано приятно. Благодарение на зареждането със 125 кВт. батерията на „чеха” успява да се зареди от 10 до 80 процента за само 35 минути. За зареждането чрез уолбокс с 11 кВт. са ви необходими осем часа.  Пробегът на магистралата с постоянна скорост от 130 км/ч е 316 километра – не особено добър за пътуване на дълги разстояния.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин