Състоя се софийската премиера на Iveco Daily е6

2001
2017

Софийската премиера на новия Iveco Daily Euro 6 се състоя на територията на „Астреко Тракс“, оторизиран дилър на италианската марка. Автомобилът с бизнес инстинкт намери своето достойно място в най-големия закрит шоурум за товарни автомобили в България (площ 518,9 кв. м). Общо пет екземпляра от новото издание на модела пристигнаха в центъра на „Астреко Тракс“ още вчера. Два от тях са товарни ванове, а три – шаси-кабини. Всички са оборудвани с новите двигатели на Iveco, отговарящи на стандарта Евро 6. Четири от тях са с 3-литровия силов агрегат с максимална мощност 150 или 180 к.с., а един е с 2,3-литровия мотор с максимална мощност 160 к.с.

След пазарния успех и наградите, спечелени от новия Daily след пускането му на пазара през 2014 г., Iveco вдига летвата още по-високо с фейслифта на третото поколение на верния помощник на бизнеса. Новото поколение Daily Hi-Matic Eврo 6 предлага широка гама от двигатели до 210 к.с. и 470 Нм, а благодарение на новата интелигентна система EcoSwitch PRO допълнително вдига летвата по отношение на горивната ефективност.

Със своите нови двигатели с обем 2,3 и 3,0 л мощност до 210 к.с. и въртящ момент до 470 Нм при върховите модели новото Daily Euro 6 пести до 8% в сравнение с предходните модели с Euro 5. Това е възможно благодарение на усъвършенстваните технологии на силовия тракт. Ниските разходи за поддръжка и ремонт, дължащи се на удължените интервали на обслужване и дълготрайните компоненти, носят допълнителни икономии от до 12%. Чрез новото приложение, наречено DAILY BUSINESS UP, съвместимо с Android и iOS, шофьорът е винаги свързан и разполага с „помощник-водач“ и „бизнес-асистент“ на борда. Bluetooth връзка с автомобила се осъществява автоматично чрез новото цифрово радио и само за няколко секунди новият Daily Euro 6 се превръща в професионално работно място със свързаност.

Комфортният интериор се отличава с нов кожен волан, сини тапицерии на седалките и нови подглавници от текстил и полиуретанова пяна. Обзавеждането е променено и вече включва до 18 отделения за съхранение на вещи.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин