Състезателен Golf II с регистрация за обществените пътища


1
окт.
2019

Второто поколение на VW Golf се превърна в култов модел – при това още е срещано по улиците. От модела Volkswagen произвежда общо 6,3 млн. екземпляра за периода от август 1983 до декември 1992 – но само някои по-специални се радват на особено внимание. Към тях спадат екзотични версии като G60 Rallye или GTI 16V, които днес се намират все по-трудно. Специално внимание заслужават и тунингованите от истински специалисти машини. Като тази на Ziegler Motorsport (голямо име в тунинг бранша от десетилетия), която в момента се продава.

Оранжевата „бегачка“ тежи само 942 кг. Интериорът почти не прилича на серийния или по-точно е сериозно „опоскан“ – в купето с три врати откриваме само най-необходимото: две седалки тип „корито“, спортни колани, ролкейдж и пожарогасител. Към тях са добавени спортен волан и спортен скоростен лост, посредством който се контролира 5-степенната ръчна трансмисия. Навсякъде погледът се сблъсква с гола ламарина – която създава истинско усещане за моторспорт. Най-важното обаче се крие под предния капак – а именно 1,8-литров редови 4-цилиндров двигател с 16 клапана и два двойни карбуратора Weber. Агрегатът генерира цели 222 к.с. – и според данните в обявата те се усещат напълно. Автомобилът позволява постигането на време 2:16 мин по GP-трасето на Хокенхайм и 2:39 – в GP-конфигурацията на Нюрбургринг.

Golf-ът може да се движи не само по писти, но и до кварталния магазин – благодарение на „напълно валидна регистрация без ограничения“. За целта единствено трябва жълтото фолио от фаровете да бъде премахнато. При всички положения с подобен автомобил няма да останете незабелязани. Затова и не е изненада, че цената на професионалния подготвения за автомобилизъм VW е солена – 22 900 евро (над 50 000 лв.).

Открийте още обяви за VW Golf II в нашата онлайн борса!

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >