Създайте първото в света емоджи за електрически превозни средства за Световния ден на електромобила 2021


27
юли
2021

Основателите на Световния ден на електромобила АББ и Green.TV отправят предизвикателство „EVmoji“ към участници на възраст между 6 и 16 години, за да създадат емоджи за електрически превозни средства. Печелившият дизайн ще бъде изпратен на Unicode Consortium – консорциума, който финализира и произвежда официалните емотикони.

С очакването продажбите на пътнически електромобили да се увеличат рязко през следващите няколко години, покачвайки се от 3,1 милиона през 2020 г. до 14 милиона през 2025 г.,Световният ден на електромобила кани младите хора да създадат емотикони за електромобил, подчертавайки това вълнуващо бъдеще за устойчива мобилност.

Тъй като в момента не съществува официално емоджи, представляващо електромобил, АББ и Green.TV отправят предизвикателство към следващото поколение водачи на електромобили да проектират това, което компаниите наричат ​​EVmoji – първата в света емотикона за електромобил.

Франк Мулон, президент на дивизията за електрическа мобилност на АББ, коментира: „Световният ден на електромобила се превърна във важно събитие за АББ, тъй като продължаваме да повишаваме осведомеността относно електрическата мобилност и стойността от създаването на нисковъглеродно бъдеще. Но също толкова важно е и това, че ние виждаме това събитие като помощ за ангажиране на страстта и креативността на бъдещото поколение шофьори.

Стартирането на предизвикателство за емотикона за електромобил в контекста на Световния ден на електромобила предлага идеалната възможност да привлечем младите хора към вълнението и инерцията около електрическите превозни средства, много преди да вземат решения за покупка. Ние призоваваме творчески деца по целия свят към наелектризиращия свят на електромобилите.

Предизвикателството „EVmoji“ е отворено за участници на възраст между 6 и 16 години. Всички EVmoji рисунки, снимки или цифрови графики трябва да бъдат качени публично до 20 август чрез личен или родителски Facebook, Instagram, LinkedIn или Twitter акаунт с хаштаг #EVmoji. 

С победителя ще се свържат представители на Световния ден на електромобила чрез лично съобщение в акаунта, от който е влязъл в предизвикателството. Печелившият дизайн ще бъде обявен на Световния ден на електромобила (9 септември 2021 г.). За повече информация и пълен списък на Общите условия, моля, вижте https://www.worldevday.org/emoji-terms-and-conditions.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин