Съдът постанови: конфискуваха Porsche 911 GTS на „състезател”

2204
2024

Водач на Porsche бе наказан сурово след нелегално състезание на магистралата – освен това неговото Porsche 911 GTS бе конфискувано

Съдът (в Германия) действа решително във връзка с нелегалните състезания на пътя: 27-годишен водач на Porsche бе осъден от Районния съд в Пиненберг на глоба от 600 евро и отнемане на шофьорската книжка за срок от 18 месеца.

Но това не е всичко: конфискувано е и неговото Porsche 911 GTS, чиято цена като нов е било 170 000 евро. Обвинението на 27-годишния водач е за забранено състезание на пътя и обида на полицай.

Porsche-то е оръжие в ръцете на обвиняемия

Прокуратурата е посочила, че автомобилът е бил оръжие в ръцете на обвиняемия. Съдията по делото е заявил, че „е цяло щастие, че не е пострадал никой”.

Какво точно се е случило? На 15-ти април 2023 г. водачът на това  Porsche се е състезавал на магистрала A23 между Релинген и Елсхорн (Силезия-Холщайн, Германия) с водач на мотоциклет. Деянието е доказано в съда вследствие на показания на свидетели. Полицията е установила движение с над 200 км/ч, а разрешената скорост на това място е била само 100 км/ч. Освен това мотоциклетът се е движел на сантиметри зад Porsche-то.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин