Съветник за покупка на служебни автомобили от среден клас: BMW Серия 3


1
мар.
2021

Автомобилите от среден клас са предпочитани като служебни. AUTO BILD тества десет актуални модела и ще ви даде препоръки

В днешно време шефовете често предоставят на служителите си служебни автомобили, вместо да им увеличат заплатите. Накрая това се оказва на сметка и за двете страни.

BMW Серия 3: тук трябва да се насочите към 320e. В Германия купувачите на Plug-in-хибриди получават субсидия от държавата в размер на 13 000 лв. Освен това се намалява и данъкът на автомобила. Той е значително по-малък от този на иначе по-евтината Серия 3 (318i/156 к.с., от 74 000 лв.). Малкият Plug-in (над него е 330e/292 к.с., от 105 000 лв.) предлага достатъчно добри динамични характеристики със системната си мощност от 204 к.с. За съжаление обаче трябва да се задоволите с резервоар от 40 литра. Затова е по-добре да пътувате до и от офиса електрически, вместо да шофирате на дълги командировки.

Съветът на AUTO BILD: екологичната държавна субсидия (в Германия) и по-ниският данък категорично са в полза на Plug-in-хибрида. Дизеловата моторизация остава по-добрият избор за изминаващите много километри.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин