Съборът на класически автомобили в градината на Opel


17
юни
2016

Съборът на класически автомобили в Opel Villas в Рюселсхайм се превърна сам по себе си в класическо събитие. Неговото 16то издание ще се състои от 9.00 дo 16.00 ч. Централно европейско време в неделя, 26 юни. Очакват се около 3000 участници, които отново ще представят своите автомобили, произведени преди 1986 г., по крайбрежието на река Майн пред Opel Villas в центъра на Рюселсхайм. Автомобили, трактори, мотоциклети и велосипеди от всякакви марки ще присъстват на шоуто.

Парадът на комбита Blitz, предвождан от изпълнителния директор на компанията д-р Карл-Томас Нойман и кмета на Рюселсхайм Патрик Бургхардт, ще бъде един от акцентите на деня. Ще участват един Rekord D Caravan и един Kadett D Caravan, собственост на службата за пътна помощ ADAC, както и един пожарникарски Rekord E Caravan, управляван от легендата в състезанията с туристически автомобили Йоаким Винкелхок. Допълнително към това Opel Classic ще представи комби версии на моделите Kadett A, Kadett C, вана P2, един “ван за бързи доставки”, една линейка Commodore C и очевидно една нова Astra Sports Tourer.

Експертът по класически автомобили Детлеф Крел, който ще представи класическите модели на Opel от 10:00 ч., ще бъде домакин на събитието. По-късно той ще интервюира д-р Карл-Томас Нойман и Патрик Буркхардт. Събитието е много повече от атракция за феновете на класически автомобили. То предлага нещо за цялото семейство с разширената си поддържаща програма: Bands Big Feet Boys, Hispanos, das Absinto Orkestra „de Swingers“, Skotty и The Wonderfrolleins ще забавляват публиката с музиката си. Opel ще предлага безплатно паркиране на улица Майнцер и пред Adam Opel Haus, като ще осигури безплатен транспорт до Opel Villas. Допълнително към това няма да има нито входна такса, нито такава за участие.

Още по темата