Сферите на Audi

1703
2023

Monterey Car Week е една от големите атракции в автомобилния бранш. Audi използва зелената трева на Пебъл Бийч и за първи път събра на едно място студиите Sphere

Един момент, ние сме ги виждали. Трите студии Sphere, които Audi представи по изгрев-слънце един четвъртък на 17-ата дупка на голф игрището в Пебъл Бийч, са ни вече познати. Елегантният кросоувър от висок клас Grandsphere, който ни дава представа за бъдещото A8. Стилният роудстър Skysphere с променливо междуосие, за каране или возене, който би бил един достоен наследник на R8. И огромният Urbansphere, петметровата визия на Audi за градски автомобил за азиатските метрополиси, с място за работа и релакс, когато се намирате в задръстване. Всички те са дело на шеф-дизайнера Марк Лихте и несъмнено са част от семейството модели от Инголщат. Това си проличава тук, в Пебъл Бийч, където и трите модела са събрани на едно място за първи път. И изглежда така, сякаш и трите автомобила от бъдещето се целят в посока запад. Само няколко метра по-нататък тук се събират най-фините представители от автомобилната история на Concours d’Elegance – редки съкровища, полирани до блясък и почти безценни. И без да сте ясновидец, можете да се досетите, че студиите Sphere са бъдещи класики. Поне едно нещо не ги отличава от участниците в Concours – трите ексклузивни екземпляра са също толкова безценни…

Grandsphere (отляво)
Това ли е бъдещото A8? По тази тема все още няма официално потвърждение, но Grandsphere като кросоувър от високия клас ще печели клиенти с много място и атмосфера а ла лаундж.

Urbansphere (на преден план)
Петметров модел за града? Да, казва Audi. Тъй като: когато се намирате в задръстване, нека да е колкото може по-спокойно, с удобни кресла и с перфектна свързаност и отлични условия за работа.

Skysphere (отдясно)
Skysphere изглежда не само спиращо дъха феноменално, но при него ни очаква и техническа кулминация: междуосието е променливо, като превръща роудстъра в къс и стегнат модел, който да шофирате сами, или в автомобил за спокойно пътуване на дълги разстояния в автономен режим.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин