Новини » Суровият офроудър INEOS Grenadier дебютира на българска земя

Суровият офроудър INEOS Grenadier дебютира на българска земя

0106
2022

В рамките на два дни – на 30 и 31 май, Силвър Стар и INEOS Automotive представиха INEOS Grenadier на българската публика. Всички фенове на офроуда имаха възможност лично да изпитат емоцията от автомобила при това на терен в близост до концептуалния магазин на Силвър Стар в София Ринг Мол.

Събитието е част от 2B Tour на INEOS Grenadier в цяла Европа, а потенциалните клиенти имаха възможност да разгледат автомобила от всеки ъгъл, да го тестват офроуд като навигатор заедно с обучен инструктор, както и да разговаряте с екипа от INEOS Automotive.

„За нас е чест да сме избраният партньор на INEOS Automotive в България, защото това е още едно потвърждение за успехите, които сме постигнали през 5-те години на българския пазар. С INEOS Grenadier имаме възможност да разширим бизнеса си, за да продължим да бъдем една от най-успешните компании в България“, заяви при откриването на събитието г-н Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар.

 „Работихме неуморно да намерим партньор, който споделя ентусиазма и вълнението ни за Grenadier. В лицето на Силвър Стар ние намерихме именно такъв партньор за българския пазар, който разбира любителите на 4X4 и техните изисквания и има доказан опит в премиум обслужването. Заедно със Силвър Стар очакваме с нетърпение да предоставим на клиентите на Grenadier съветите, насоките и подкрепата, от които се нуждаят”, каза още г-н Франк Галински, регионален бизнес мениджър за Централна и Източна Европа в INEOS Automotive.

Всички ентусиасти, които искат да притежават безкомпромисен офроуд автомобил, ще могат скоро да конфигурират своя INEOS Grenadier във всички дилърства на Силвър Стар в България. Следпродажбеното обслужване на най-новия 4Х4 автомобил, създаден от нулата, също ще се извършва в сервизите на Силвър Стар в цялата страна.

При представянето си на пазара INEOS Grenadier се предлага в три конфигурации – 2-местен и 5-местен Utility Wagon и 5-местен Station Wagon.

Вариантът Utility Wagon е сертифициран като лекотоварен модел, готов да бъде конфигуриран за точните нужди на клиентите. Създаден е за тези, които имат нужда от работен автомобил, без ненужни екстри, но все пак с комфорт, изисканост и стандартни функции, които днешните шофьори очакват. Двуместната версия има плосък под, който може да поеме стандартен европалет (1200 мм x 800 мм), докато петместният вариант осигурява оптималния баланс между полезен товар и превоз на пътници.

Station Wagon е петместно пътническо превозно средство, което се предлага в една от двете специални версии Belstaff. В сравнение с петместния Utility Wagon, акцентът е поставен върху комфорта, отколкото върху товарното пространство, с повече място за коленете за пътниците на втория ред.

INEOS Grenadier е оборудван с 3-литров BMW бензинов или дизелов двигател. Дизеловата версия е с мощност 249 к. с. и максимален въртящ момент от 550 Нм, а бензиновият двигател е с мощност 286 к. с. и максимален въртящ момент 450 Нм. Моделът използва 8-степенен автоматик на ZF, комбиниран с раздатъчна кутия с механичен контрол. Grenadiеr, който е силно модифицирана версия на предпоследния Land Rover Defender, поддържа дълбочина на газене от 800 мм и просвет от цели 264 мм, INEOS Grenadier е безкомпромисен офроудър, който ще служи вярно на своите собственици.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ