Супер Golf-овете от Вьортерзее

Golf GTI Heartbeat с 400 к.с., Golf R Variant Performance 35 с 350 к.с. и GTI Clubsport S с 310 к.с.: запознайте се с акцентите от 35-ата сбирка на Вьортерзее

0405
2016

Тази година на шоуто в Вьортерзее ще бъде oтпразнуван двоен юбилей: Golf GTI става на 40, а  GTI-срещата през 2016 (4-7 май) се провежда за 35-и път. За рождения ден VW ще докара всички седем поколения на Golf GTI, както и няколко специални версии.

Посетителите ще могат да се зарадват на представители от цялата история на легендата: от Golf I GTI (1976) до актуалния Golf VII GTI (2012) – както и на няколко уникални изпълнения. Младите кадри на VW и фирмата за седалки Sitech представят развиващия 400 к.с. Golf GTI Heartbeat. Контрастни цветове, изображения тип „пчелна пита“ и аудиосистема с мощност 1360 вата са отличителните черти на машината – освен огромната мощност.

Мощност е основното при Golf R Variant Performance 35, който демонстрира уменията на подрастващите инженери от завода на Volkswagen в Цвикау. Числото 35 насочва към увеличаната до 350 к.с. мощност. В ролята на специален подарък за 40-ия рожден ден на GTI ще влезе специалният Golf GTI Clubsport S с 310 к.с., който ще бъде произведен в лимитирана до 400 бройки серия. Така точно за годишнината най-мощният сериен Golf отново е GTI.

Най-важното за срещата

Тази година събитието е организирано по изцяло нов начин. Фокусът ще бъде повече върху автомобилите и по-малко – върху партито. Затова и мотото е back to the roots – или завръщане към корените. Ето защо „братските“ марки Audi, Seat и Skoda няма да участват.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин