Студията на Nissan IMx Kuro се управлява с мисли


8
мар.
2018

С показаната в Женева студия IMx Kuro от Nissan хвърлят особено екстравагантен поглед към бъдещето. Студията, показана като IMx на Tokyo Motor Show 2017, имаше европейската си премиера в Женева. Външният вид е малко модифициран, а промяната се изразява най-вече в особеността, криеща се зад понятието „Brain to Vehicle“ (B2V).

Техниката B2V разпознава мисловните процеси на водача – например това, че иска да завърти волана или да натисне педала на газта. Така мигове от секундата по-късно тези действията могат да бъдат извършени. Също така системата може да определи режим на движение, когато водачът не се чувства добре. за да се случат всички тези неща, водачът трябва да носи устройство за измерване на главата си. Е, малко се съмняваме, че дамите биха го носили и биха си развалили прическите, но все пак…

Като опция студията на Nissan може да се движи автономно, а концепцията е с електрическо задвижване. двата елекетромотора на предната и на задната ос са с обща мощност от 320 кВт. (435 к.с.), а максималният въртящ момент на автомобила е 700 Нм. Пробегът  на модела е 600 километра.

Автомобилът прилича на SUV, а добавката в името Kuro (на японски „черно“) е заради черните джанти. Уредите в интериора се управляват посредством движения на очите и жестове – затова не са необходими бутони.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >