AUTO BILD България / Студенти направиха хибриден Civic с 600 „коня“

Студенти направиха хибриден Civic с 600 „коня“


10
окт.
2018

Студенти от Университета Клемсън завършиха шеметен проект – Honda Civic с 600 конски сили. „Чудовището“ е създадено с финасовата подкрепа и съдействието на японския автомобилен производител. Разработката, наречена Deep Orange 9, е направена с участието на 19 студенти в рамките на две години.

Всичко започва с каросерия на Civic седан от последно поколение. Основните цели пред бъдещите инженери са редуцирането на вредните емисии и върховите динамични характеристики. Всъщност задачата е била машината да бъде бърза колкото актуални „бегачки“ за рали крос. Заданието е изпълнено – Civic-ът ускорява от 0 до 96 км/ч (0-60 мили в час) за 2 секунди благодарение на хибридното си задвижване. Задната ос черпи сила от 2-литров двигател с принудително пълнене и 400 „коня“, а предната – от електродвигател с 200 к.с. Говори се, че студенти са черпили вдъхновение от Honda/Acura NSX.

Регенеративните спирачки помагат на батерията да поддържа заряда си по време на състезания. Като цяло, разходът е намален с 30% благодарение на хибридната система, но все пак автомобилът си остава състезателен – а и да не забравяме, че при мощност 600 „коня“  не бива да очаквате чудеса по отношение на ниската горивна консумация… Окачването на автомобила е адаптивно, а задните завиващи колела помагат на машината да атакува още по-успешно завоите.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >