Струващо 600 000 лв. Ferrari 296 GTB се разби в дъжда

0501
2024

В Лондон струващо 600 000 лв. Ferrari 296 GTB е катастрофирало. Зад волана на разполагащия с 830 к.с. суперспортен автомобил не е бил собственикът му!

Не особено добър старт на годината за този водач на Ferrari: на 1-ви януари 2024 г. той загубил контрол върху разполагащото с 830 к.с. 296 GTB и се блъснал в метално колче и уличен стълб. Освен това той не е бил собственикът на мощния автомобил.

На мястото на катастрофата има ограничение на скоростта от 32 км/ч, но според полицията водачът на италианския суперспортен автомобил се е движил значително по-бързо, когато автомобилът му е поднесъл на мократа пътна настилка.

Водачът останал невредим, автомобил е отнесъл метално колче, завъртял се е на 180 градуса и се ударил в уличен стълб. Непосредствено след удара шофьорът свалил номерата и ги прибрал в колата, като се оказало, че Ferrari-то е с регистрация от Катар.

Предната броня е пострадала, повредени са също фаровете и предният капак. Отзад щетите са още по-големи. Ferrari-то е уцелило стълба точно със средата на задницата си. Разходите за ремонт вероятно ще възлизат на около 200 000 лв., но ако хибридното задвижване също е пострадало, то сумата за ремонта ще нарасне многократно.

А като за капак зад волана на автомобила е бил приятел на собственика!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин