Строителните камиони на Renault вече с роботизирана скоростна кутия с “пълзящи” предавки

Optidriver Xtended повишава контрола и сигурността, намалява експлотационните разходи при тежки работни условия


5
окт.
2017

Renault Trucks внедрява роботизирана скоростна кутия с екстра бавни (пълзящи) предавки в товарните автомобили за строителството от гама C и K. Optidriver Xtended дава възможност на клиентите, работещи при тежки експлоатационни условия, да използват една или две допълнителни екстра бавни предавки.

 В зависимост от приоритетите си, клиентите могат да избират една или две допълнителни предавки над първата. Те позволяват на шофьорите да управляват камионите с много бавна скорост (между 0,7 и 2 км /ч) в пълна безопасност и висока точност.

Optidriver Xtended подобрява комфорта при шофиране, както и възможностите за маневриране на тежкотоварните автомобили при трудни условия. Иновативното решение улеснява потеглянето по наклон и/или пълно натоварване. Optidriver Xtended също така намалява оперативните разходи на клиентите, тъй като натоварването върху съединителя и износването е по-малко.

Бавната 13-скоростна версия (Over Drive*) се препоръчва за строителството и тежки строителни дейности, за тежки транспортни операции над 80 тона. Тя е изключително подходяща и за дейности, изискващи постоянно бавно движение на камиони, какъвто например е случаят при разпръсквачи и машини за почистване. 14-степенната допълнителна бавна версия (Direct Drive и Over Drive*), достъпна само за товарни автомобили със задвижване на всички колела, отговаря на екстремните изисквания за работа в кариери, мини, гори и нефтени и газови операции.

* Direct Drive: последна предавка на 1

Over Drive: последна предавка на 0.79

Още по темата

Card image cap
Ford печели Оскар за най-добър малък двигател за 5-а поредна година!

1
юни
2016

1 от 5 автомобила Ford, продадени в Европа, са с 1.0-литровия EcoBoost

Card image cap
Audi quattro #SuperQ: новата спортна дисциплина

22
ян.
2016

Дуел върху лед и сняг с 580 к.с. и „наточеното” Audi S1 се проведе в Кицбюел

Card image cap
София Франс Ауто представи лекотоварната гама на PIAGGIO COMMERCIAL VEHICLES

20
мар.
2018

София Франс Ауто e официалният вносител на лекотоварната гама на PIAGGIO COMMERCIAL VEHICLES в България. На 15 март гамата на PIAGGIO COMMERCIAL VEHICLES бе представена по време на събитие в централата на фирмата. Флагманът на марката Piaggio Porter, Piaggio Ape, специално трансформиран като мобилна сладкарница, и туристическият пътешественик Piaggio Ape Callesino, показаха отлично съчетание на професионална и търговска мобилност. Piaggio Porter бе на разположение за тест по време на събитието

Card image cap

В последния брой:

Архив >