Стратегия 2.0: IONITY разширява мрежата си от станции за бързо зареждане

2411
2021

IONITY вече има най-голямата мрежа от високопроизводителни станции за зареждане в Европа, която е достъпна за повечето електрически автомобили.Съвместното предприятие сега разгръща плановете си за по-нататъшно разширяване. Броят на обектите за зареждане се очаква да нарасне от сегашните 400 до над 1000 до 2025 г. Това ще доведе до около 7000 точки за зареждане – над четири пъти повече от сегашните 1500.

Мрежата IONITY използва европейския стандарт на зареждане Combined Charging System (CCS). 800-волтовата технология в зарядните станции означава, че мрежата може да се използва за зареждане на Porsche Taycan до пълния му потенциал от 270 kW. Като използват услугата за зареждане на Porsche, водачите на Taycan също се възползват от стандартизирана и значително намалена цена на станциите за бързо зареждане на IONITY; понастоящем 0,33 евро на киловат час.

„В момента сме свидетели на значително увеличаване на електромобилността и свързано с това желание за комфорт при пътуване. В Porsche 50% от автомобилите, които продаваме в световен мащаб, трябва да бъдат изцяло или частично електрически до 2025 г., като до края на десетилетието ще се увеличат до над 80%. Като инвестираме във високопроизводителна мрежа за зареждане, ние изпращаме важен сигнал. Това подчертава нашия ангажимент към IONITY – ние придвижваме съвместното предприятие напред в партньорство с тяхната стратегия 2.0“, казва Оливър Блуме, председател на Изпълнителния борд на Porsche AG.

Акционерите на IONITY включват BMW Group, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motors с KIA, Volkswagen Group с Audi и Porsche, а скоро и инвестиционната компания Blackrock[1].

Стратегията 2.0 на IONITY: По-голяма мрежа, предлагаща много по-голямо удобство

Станциите за зареждане на IONITY ще бъдат изградени не само по европейските магистрали, но и в близост до големите градове и по оживените главни пътища. Тези бъдещи обекти ще включват шест до дванадесет станции за зареждане. Освен това съществуващите обекти по маршрути с голямо търсене на зареждане ще бъдат модернизирани с допълнителни точки за достъп.

Като част от флагманската концепция Oasis, IONITY има за цел значително да увеличи удобството и обслужването. За да направи това, компанията възнамерява да придобие повече земя за създаване на паркинги за зареждане със собствени кетъринг услуги и свързани магазини.

Porsche Charging Service с почти 200 000 зарядни станции

Услугата Porsche Charging Service дава на водачите достъп до станции за зареждане по целия свят, собственост на различни доставчици, включително IONITY. Понастоящем в Европа са свързани почти 200 000 зарядни станции в 20 държави. Сред тях са около 6500 зарядни станции с капацитет за зареждане над 50 kW DC. Централното фактуриране се извършва чрез Porsche.В допълнение към мрежата на съвместното предприятие IONITY, Porsche планира да създаде свои собствени станции за бързо зареждане по най-важните транспортни маршрути в Европа.

С Porsche Destination Charging (Зареждане в дестинация на Porsche), клиентите могат да зареждат своите електрически и plug-in хибридни модели Porsche безплатно в най-популярните локации. Програмата вече предоставя повече от 2700 станции за зареждане с променлив ток в над 70 държави, включително в избрани хотели, ресторанти, летища, търговски центрове, спортни клубове и яхтени пристанища. По-нататъшното разширяване на мрежата тече с пълна сила.


[1]Инвестициите в съвместното предприятие подлежат на одобрение от съответните органи.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин