/ Стойката за регистрационния номер като парктроник

Стойката за регистрационния номер като парктроник

Парктроникът е много практичен и предпазва боята на автомобила. Но за съжаление допълнителният монтаж е скъп. Американският производител Fensens предлага хитроумна алтернатива

Няма спор, че електронният парктроник е много полезен асистент при маневриране и паркиране. Ако системата е монтирана от производителя, се наслаждава на комфорт и не се притеснява от препятствията. Но водачите, чиито автомобили не са оборудвани с тази система, често се замислят за допълнителен монтаж. Американската фирма Fensens пусна на пазара практично и изгодно решение. Това е стойка за регистрационния номер с интегрирани сензори, която се монтира много лесно. Като цяло допълнителният монтаж на парктроник е много сложен, освен това добрите системи са и скъпи. Професионалният монтаж на модерен парктроник в специализиран сервиз без груби сензори (най-добре боядисани в цвета на каросерията) и евтини допълнителни индикатори в кокпита може да струва четирицифрена сума.

Допълнителният монтаж е евтин и лесен

Монтажът на системата на Fensens е удивително лесен: монтирате стойката за регистрационния номер, изтегляте приложението и се свързвате със смартфона си – готово. Освен това броните остават в оригиналното си състояние – не е необходимо пробиване на дупки за сензорите, както последващото лакиране на детайлите. Отпада и необходимостта от окабеляване, тъй като в стойката е монтиран акумулатор, който издържа до 5 месеца.

Измереното от сензорите разстояние до препятствията се предава чрез Bluetooth до смартфона на водача, който благодарение на инсталираното приложение получава акустични и визуални предупреждения. Когато разстоянието до обекта стане критично, смартфонът дори започва да вибрира. Подобни стойки на регистрационния номер могат да се монтират или само отзад, или отпред и отзад.

Работи се по стойки за европейски регистрационни номера

Но все още има някои ограничения. Така например сензорите не функционират в особено дълбоки ниши за регистрационния номер. Също така не бива да бъдат монтирани прекалено високо, за да могат да измерват разстоянията правилно. Цените стартират от 99 долара, а скоро се очаква и версия за европейски регистрационни номера. Повече информация на Fensens.com.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин