AUTO BILD България / Стойката за регистрационния номер като парктроник

Стойката за регистрационния номер като парктроник

Парктроникът е много практичен и предпазва боята на автомобила. Но за съжаление допълнителният монтаж е скъп. Американският производител Fensens предлага хитроумна алтернатива


7
юни
2016

Няма спор, че електронният парктроник е много полезен асистент при маневриране и паркиране. Ако системата е монтирана от производителя, се наслаждава на комфорт и не се притеснява от препятствията. Но водачите, чиито автомобили не са оборудвани с тази система, често се замислят за допълнителен монтаж. Американската фирма Fensens пусна на пазара практично и изгодно решение. Това е стойка за регистрационния номер с интегрирани сензори, която се монтира много лесно. Като цяло допълнителният монтаж на парктроник е много сложен, освен това добрите системи са и скъпи. Професионалният монтаж на модерен парктроник в специализиран сервиз без груби сензори (най-добре боядисани в цвета на каросерията) и евтини допълнителни индикатори в кокпита може да струва четирицифрена сума.

Допълнителният монтаж е евтин и лесен

Монтажът на системата на Fensens е удивително лесен: монтирате стойката за регистрационния номер, изтегляте приложението и се свързвате със смартфона си – готово. Освен това броните остават в оригиналното си състояние – не е необходимо пробиване на дупки за сензорите, както последващото лакиране на детайлите. Отпада и необходимостта от окабеляване, тъй като в стойката е монтиран акумулатор, който издържа до 5 месеца.

Измереното от сензорите разстояние до препятствията се предава чрез Bluetooth до смартфона на водача, който благодарение на инсталираното приложение получава акустични и визуални предупреждения. Когато разстоянието до обекта стане критично, смартфонът дори започва да вибрира. Подобни стойки на регистрационния номер могат да се монтират или само отзад, или отпред и отзад.

Работи се по стойки за европейски регистрационни номера

Но все още има някои ограничения. Така например сензорите не функционират в особено дълбоки ниши за регистрационния номер. Също така не бива да бъдат монтирани прекалено високо, за да могат да измерват разстоянията правилно. Цените стартират от 99 долара, а скоро се очаква и версия за европейски регистрационни номера. Повече информация на Fensens.com.

Още по темата

Card image cap
С нови винетки – вече от 1-и януари

3
ное.
2016

Годишните винетки вече ще бъдат с валидност точно една календарна година

Card image cap
Как автономните камиони ще променят живота ни показва видео поредица на Volvo Trucks

22
февр.
2018

Самоуправляващите се тежкотоварни автомобили няма да заменят шофьорите, а ще направят работата им по-лесна и безопасна

Card image cap

В последния брой:

Архив >