Стилно тунингован Mercedes CL 500 от TR Exclusive

2602
2021

Макар и вече на няколко години CL не е загубил от статуса си. С някои тунинг-части на специалистите от TR Exclusive това Coupé на Mercedes изглежда още по-впечатляващо.

Понякога CL, понякога S-клас Coupe. Големият модел с две врати вече няколко пъти е сменял името си. Всички поколенията обаче се отличават с висока степен на лукс и разточителство. Що се касае до впечатляващата външност, то произвежданият между 2006 и 2013 г.  W216 CL е много далеч от остарял. С някои тунинг-части специалистите от TR Exclusive правят това Mercedes-Coupé още по-представително.

Огромни 21-цолови джанти

Някога топмоделът бе CL 65 AMG с 612 к.с. от V12 двигател. TR Exclusive са използвали като база CL 500 от фейслифт версията. Най-сериозната промяна са джантите на Cor.Speed в размери 9 и 10.5 x 21 цола. Благодарение на модул за смъкване на каросерията и окачването Cete Automotive колелата изпълват докрай калниците. Заедно с матовото, светлосиво фолио тези мерки карат CL да изглеждат още по-внушителен, без да прекаляват. Под предния капак работи 4,7-литров битурбо V8  двигател със серийни 435 к.с. и 700 Нм максимален въртящ момент. Динамичните характеристики са подобаващи и остават без промяна: спринт от 0 до 100 км/ч за4,8 секунди и максимална скорост от 250 км/ч. За подобаващ звук от TR Exclusive са инсталирали ауспухова уредба с крайни тръби в стила на  AMG. Тунинг-специалистите от TR Exclusive дават информация за цената след запитване. Като употребяван CL вече почти не се среща.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин