Стефан Стоев взима победата в Мемориал Валерий Великов


7
апр.
2019

Пилотът на АСК „Ара Моторспорт“ Стефан Стоев (Silver Car EF 10) взе победата в „Мемориал Валерий Великов“, първи кръг от националния шампионат по планинско изкачване.

Стоев бе безапелационен през целия уикенд, задавайки темпото пред своите конкуренти и счупвайки рекорда на трасето, записвайки най-добро време от 1:42.41 минути, подобрявайки рекорда на трасето с почти три секунди.

На второ място в генералното класиране и победител в категория 3 и клас E1 3600 е Николай Златков с Audi Quattro S1. Пилотът на АСК „Проспиийд“  изостана с едва 4 секунди зад Стоев за битката в генералното класиране постигайки, най-доброто си време от 1:44.76 във втория манш.

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer Evo IX) от АСК „Дунев Рейсинг“ затвори челната тройка в генералното класиране. Той все пак бе на косъм от това да се пребори с Николай Златков, но едва девет десети не му достигнаха.

Най-бърз от автомобилите с един двигателен мост бе Васко Въжаров с Opel Astra, който достигна и четвъртата позиция в генералното класиране.

Стартиращият с нает от Чехия автомобил Пламен Камбуров (Skoda Fabia) завърши надпреварата на пета позиция, успявайки да постигне добър прогрес през целия уикенд въпреки новия за него автомобил.

Снимка: Мартин Нацев

Още по темата

Card image cap
Загина пилот от Indy 500

8
авг.
2016

Брайън Клосън беше един от участниците в тазгодишното стотно издание на Indy 500. Вчера той почина след катастрофа

Card image cap
Hyundai Off-Road Racing Team на състезание с 500-километров маратонски етап

28
апр.
2017

Цветомир Иванчев и Ивайло Николов с Hyundai Santa Fe T1 ще стартират с пролог на румънското състезание Баха 500

Card image cap

В последния брой:

Архив >