Стефан Стоев взима победата в Мемориал Валерий Великов


7
апр.
2019

Пилотът на АСК „Ара Моторспорт“ Стефан Стоев (Silver Car EF 10) взе победата в „Мемориал Валерий Великов“, първи кръг от националния шампионат по планинско изкачване.

Стоев бе безапелационен през целия уикенд, задавайки темпото пред своите конкуренти и счупвайки рекорда на трасето, записвайки най-добро време от 1:42.41 минути, подобрявайки рекорда на трасето с почти три секунди.

На второ място в генералното класиране и победител в категория 3 и клас E1 3600 е Николай Златков с Audi Quattro S1. Пилотът на АСК „Проспиийд“  изостана с едва 4 секунди зад Стоев за битката в генералното класиране постигайки, най-доброто си време от 1:44.76 във втория манш.

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer Evo IX) от АСК „Дунев Рейсинг“ затвори челната тройка в генералното класиране. Той все пак бе на косъм от това да се пребори с Николай Златков, но едва девет десети не му достигнаха.

Най-бърз от автомобилите с един двигателен мост бе Васко Въжаров с Opel Astra, който достигна и четвъртата позиция в генералното класиране.

Стартиращият с нает от Чехия автомобил Пламен Камбуров (Skoda Fabia) завърши надпреварата на пета позиция, успявайки да постигне добър прогрес през целия уикенд въпреки новия за него автомобил.

Снимка: Мартин Нацев

Още по темата

Card image cap
Симеон Симеонов победител в първия кръг от Hyundai Racing Trophy

1
апр.
2017

Младият български пилот даде най-добро време сред Hyundai-ите в спечеленото от Симоне Темпестини рали „Брашов”

Card image cap
Най-красивите жени от GP на Монако 2016

30
май
2016

Както винаги, най-хубавата страна на Формула 1 е не на четири колела, а на два крака. В Монте Карло за пореден път боксовете и трибуните бяха пълни с невероятни дами

Card image cap
Audi R8 LMS GT4: V10-мощ и 495 к.с. за пистата

23
ян.
2018

Като автомобил за клиентския спорт Audi лансира R8 GT4. Разкриваме основните технически данни на малкия брат на R8 GT3

Card image cap

В последния брой:

Архив >