Стартова цена 74 650 лв. за новото 3-цилиндрово MINI Countryman С

2812
2023

При въвеждането на пазара на новите модели MINI обозначава нивата на мощност на бензиновите двигатели със „С“ за MINI Countryman, а на по-мощния вариант с „S“. Освен това ще се предлага и дизелов вариант. С MINI Countryman C марката комбинира високия комфорт на возене и просторния интериор с ефективен трицилиндров бензинов двигател.

„Като базов модел MINI Countryman C комбинира типичните за MINI характеристики като пъргавината и радостта от шофирането с разточително серийно оборудване“, каза Щефани Вурст, ръководител на MINI.  

С мощността си от 125 кВт/170 к.с. базовият модел ускорява за 8,3 секунди от 0 до 100 км/ч и развива максимална скорост 212 км/ч. Благодарение на въртящия момент от 280 Нм и ефективната технология TwinPower Turbo автомобилът разполага с достатъчно мощност и спонтанност за типичната за марката радост от шофирането. Интегрираната технология Mild-Hybrid служи за регенерация на спирачната енергия и при ускорение подпомага двигателя с вътрешно горене с до 14 кВт електрическа мощност. Това понижава разхода на гориво и емисиите на MINI Countryman C (среден разход на гориво: 6,5 – 6,1 л/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 146 – 138 г/км според WLTP).

Екстериорът пуристки дизайн с още по-силно присъствие

Новото MINI Countryman е с 13 см по-дълго и с 8 см по-високо от предшественика си. За увереното излъчване на модела допринасят изправеният силует с ясно оформени повърхности, както и новата осмоъгълна предна решетка. Редуцирано оформената каросерия с филигранни контури осигурява елегантно излъчване на модела. Типичните за марката къси надвеси подчертават пъргавия характер на автомобила. Характерните LED фарове и задни светлини подчертават дизайна на каросерията с новите опционални светлинни графики.

Стилните, ярко оформени задни колони преливат плавно в издължения покрив на автомобила в същия цвят. Серийното оборудване вече включва дъги на покрива в цвят Piano Black, които освен в багажника, както и MINI кутията за багаж увеличават до максимум транспортните възможности на кросоувъра. При неравни пътни настилки клиренсът от 202 мм и динамичното окачване осигуряват допълнителна сигурност и комфорт. За новото MINI Countryman C се предлагат алуминиеви джанти с различен дизайн и размери от 17 до 21 инча.

Интериорът разточителен и гъвкав с типичния за MINI комфорт

Просторният интериор на MINI Countryman предлага място за до 5 възрастни. С панорамният стъклен покрив интериорът предлага още повече светлина и обзор. На серийните спортни седалки с шарен Multitone текстил в кокпита пътниците разполагат с повече пространство благодарение на 3 см сантиметра допълнителна ширина в областта на раменете и лактите. Облегалките на трите задни седалки могат да се регулират индивидуално в шест позиции с до 12 градуса. Регулируемата с 13 см задна седалка осигурява повече пространство за краката отзад или по-голяма вместимост на багажника. Благодарение на сгъваемата в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка вместимостта на багажника може лесно и гъвкаво да се увеличава от 450 до 1460 литра в зависимост от индивидуалните потребности. В центъра на минималистичния дизайн на интериора е кръглият OLED дисплей с диаметър 240 мм. Чрез новия централен уред с висококачествена стъклена повърхност всички Infotainment функции и асистиращи системи могат да бъдат управлявани удобно и интуитивно чрез докосване и с гласови команди. MINI Experience Modes променят визията на кокпита във взаимодействие с визуален дизайн, вътрешно осветление и звуково оформление. Всички функции при шофиране могат да бъдат управлявани чрез характерната MINI лайстна с превключватели.

Асистентът за шофиране Plus за пръв път допълва MINI Countryman с възможността за частично автоматизирано шофиране на Level 2 по подобни на автомагистрали пътища. Благодарение на това при скорост до 60 км/ч водачът може да отмести ръцете си от волана, ако продължава внимателно да следи трафика и е готов по всяко време да се намеси в управлението.

Четири варианта на оформлението за индивидуално излъчване

С новите варианти на оформлението Essential, Classic, Favoured и JCW гамата на новото семейство на MINI предлага разнообразни възможности за индивидуализация. В зависимост от варианта се предлагат различни цветове на каросерията и покрива, както и различно оборудване за интериора. Дизайнът на новия елемент на задната конзола винаги се променя в зависимост от варианта на оформлението.

Особено изразителният Favoured Trim поставя стилни акценти на лаковото покритие на каросерията Smokey Green с контрастния покрив и рамката на предната решетка в цвят Vibrant Silver. 20-инчовите алуминиеви джанти с аеродинамично оптимизиран дизайн Windmill Spoke 2-tone подчертават самоувереното излъчване на MINI Countryman C.

В интериора текстилната повърхност от арматурното табло до тапицериите на вратите е украсена с двуцветна преливаща шарка. Иновативният дизайн е резултат на специално разработена технология на плетене от рециклиран полиестер, която допринася за комфортната атмосфера на интериора. Освен със спортен волан с подгряване Favoured Trim се оборудва и със спортни седалки от перфориран Vescin. Той се предлага в три цвята с традиционните акцентиращи шевове.  MINI Countryman C ще се предлага на цени от 74 650 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин