Стартира производството на новото Volvo XC40

Повече от 13 000 души вече са направили поръчка и очакват доставка в началото на 2018 г.


22
ное.
2017

Нова ера започва в завода на Volvo Cars в белгийския град Гент, след като на поточната линия днес тръгва първият компактен SUV на шведската компания – новото Volvo XC40. Производителят на премиум автомобили вече има над 13 000 поръчки на новия модел. Първите доставки се очакват в началото на следващата година.

С новото XC40 Volvo навлиза в най-бързо развиващия се сегмент в автомобилната индустрия, като си проправя път за бъдещ ръст на продажбите и приходите. ХС40 идва да допълни SUV гамата на Volvo, нареждайки се до по-големите си „братя“ ХС60 и ХС90.

Появата на първото Volvo XC40 ще бъде приветствана от редица високопоставени личности, сред които премиерът на Белгия Шарл Мишел, президентът и главен изпълнителен директор на Volvo Cars Хакан Самуелсoн и Хавиер Варела, старши вицепрезидент производство и логистика във Volvo Cars.

„Това е важен ден за Гент, за компанията ни и за всички наши служители тук. Те прекараха дълги часове, за да подготвят завода за старта на производството на новото Volvo XC40 и трябва да признаем, че са свършили чудесна работа. XC40 обещава блестящо бъдеще за Гент и за Volvo”, заяви Хакан Самуелсoн.

Новото Volvo XC40 е първият модел, построен на изцяло новата платформа на Volvo за компактни автомобилиCompactModularArchitecture (CMA), която ще бъде в основата на всички бъдещи модели от серията 40 на Volvo. Подготовката за производството на Volvo XC40 и значителните инвестиции превърнаха завода в Гентв световен център за автомобили, базирани на СМА.

Общо 363 изцяло нови робота са внедрени в завода, като един от тях е получил красноречивото име „Звярът“. Огромната машина, уникална за производствената система на Volvo, повдига автомобилните части до конвейрната лента близо до тавана.

Гент е един от двата завода на Volvo в Европа, който произвежда автомобили на шведската компания от 1965 г. Доскоро в Гент се произвеждаше най-продаваният Volvo SUV – първото поколение ХС60. В Гент се произвеждат още компактният хечбекV40, заедно с версията V40 Cross Country, както и S60 и V60. Другият европейски завод на Volvo  се намира в Торсланда, в родината на компанията – Швеция. Volvo управлява още две производствени бази в Китай, а заводът в американския щат Южна Каролина е в процес на изграждане и се очаква да отвори врати през втората половина на 2018 г.

Pre-production of the new Volvo XC40 in the manufacturing plant in Ghent

Pre-production of the new Volvo XC40 in the manufacturing plant in Ghent

Pre-production of the new Volvo XC40 in the manufacturing plant in Ghent

Още по темата

Card image cap
BMW ще представи новото Серия 5 Туринг в Женева

2
февр.
2017

Динамика на управлението, естетичен екстериор и интелигентна функционалност са характеристики, с които BMW Серия 5 Туринг е добре известно. При новото поколение моделът използва тази комбинация като достига ненадминато до този момент ниво

Card image cap
A7 става спортното A8

20
окт.
2017

Audi представи второто поколение на A7. Coupé-то с четири врати носи елементи на дизайна на студията Prologue и е оборудвано със свързаността на A8.

Card image cap

В последния брой:

Архив >