Стартира производството на новата Panamera Sport Turismo


27
юли
2017

Серийното производство на новата Panamera Sport Turismo започна в завода на Porsche в Лайпциг. Първите автомобили за клиенти успешно преминаха производствения процес по изработката, боядисването и сглобяването. Този процес е специално адаптиран за новия модел. „Това стартиране утвърждава водещата роля на Лайпциг в производството на сложни версии на модели и технологии. Като носител на наградата на J.D. Power заводът е известен в цял свят с изключителното качество на производството и оптималното съчетание на производство в цех и серийно производство“, казва Герд Руп, Председател на Изпълнителния съвет на Porsche Leipzig GmbH.

Porsche разшири завода в Leipzig, като откри цех за каросерии за новата гама Panamera миналата година като напълно нова производствена база. Инвестицията от 500 милиона евро включва и изцяло нов център по качеството, който осигурява съществена подкрепа при започване на производството на нови модели. Той също така се грижи за най-строгите изисквания за качество на Porsche и ръководи преминаването от етапа на разработката към серийното производство.

Panamera Sport Turismo отбеляза световната си премиера на Автомобилния салон в Женева през март 2017 г. Базирана на успешния спортен седан, новата версия заявява отново по категоричен начин своята принадлежност към луксозния сегмент със своя дизайн. Същевременно Sport Turismo, с мощност до 550 к.с., е по-функционален от всеки друг модел в своя клас. С голяма задна врата, нисък праг на товарене, увеличен обем на багажното отделение и разпределение на седалките 4+1, новият модел Panamera предлага перфектната комбинация от ежедневна практичност и максимална гъвкавост.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин