Корпоративни новини » Стартира новото поколение на приложенията Mercedes me

Стартира новото поколение на приложенията Mercedes me

0508
2020

Mercedes-Benz представи новото поколение на приложенията Mercedes me и собствена, стандартизирана платформа за разработки. Представеното през 2015 приложение Mercedes me, което се използва от над 5 милиона клиента и което свързва автомобила със смартфона, се превръща в дигитална екологична система. На тази обща база в бъдеще ще могат да бъдат разработвани гъвкаво и индивидуално нови услуги. Първоначално предложението включва три приложения: Mercedes me, Mercedes me Store и Mercedes me Service.

Трите приложения вече могат да се свалят от App Store и Google Play Store, като до края на годината ще се предлагат в над 40 пазара на Mercedes me. Те ще бъдат разработени в тясно, международно сътрудничество с партньори и клиенти. От решаващо значение при разработката е перспективата на потребителите: новите приложения на Mercedes-Benz свързват подобрени базови функционалности с още по-атрактивно преживяване от страна на клиента. Освен това дават възможност за по-кратки цикли на ъпдейтване. Така управлението става по-лесно и по-интуитивно. 

Интелигентно свързани: новите приложения Mercedes me

Всички приложения Mercedes me ще бъдат в бъдеще тясно свързани помежду си. Това означава, че ще е достатъчно само едно логване с ID-то за Mercedes me и потребителят ще може бързо и интуитивно да сменя приложенията. Всяко приложение включва специфични функции – те са съобразени визуално и по отношение на съдържанието спрямо изискванията на клиентите.

Приложението Mercedes me свърза смартфона с автомобила. По този начин можете да получи информация относно статуса – пробег на автомобила, пробег с наличното гориво или налягане в гумите. Посредством командите на приложението можете да включите подгряването на автомобила на място, да регулирате покрива или страничните огледала, или пък например да откриете автомобила си в тъмен паркинг чрез кратко включване на фаровете.

Приложението Mercedes me Store предлага комфортен достъп до дигиталните продукти на Mercedes-Benz. То предлага бърз преглед на използваните услуги Mercedes me connect и On-demand-оборудването. Можете да ги управлявате по всяко време от смартфона.

Приложението Mercedes me Service ви напомня за серивзни инспекции и посещения в сервиза за поддръжка. То показва активни предупредителни сигнали и препоръчва съответните мерки – като например посещение в най-близката бензиностанция за проверка на налягането в гумите. Освен това приложението предлага видео указания за практично използване.

Новото поколение на приложенията Mercedes me е съвместна разработка с подразделенията на Daimler в САЩ и Китай, и е тествана в тясно сътрудничество с клиентите. След първите вътрешни тестове в началото на 2020 г. Mercedes-Benz стартира пилотен проект във Франция, Испания и Обединеното кралство, а от началото на юни – в Ирландия и Унгария. Междувременно новите приложения са налични в 35 пазара в Apple- и Google-App-Store.

Обща база: MercedesBenz Mobile SDK

Най-съществената част от новите приложения Mercedes me работи на заден план, тъй като за първи път новите приложения са базирани на обща, стандартизирана платформа за разработки. Като първи автомобилен производител в света Mercedes-Benz осигури през 2019 достъп на софтуерни разработчици от целия свят до Software Development Kit (SDK).

SDKе един вид платформа за програмиране: тя предоставя на разположение свързани с автомобила интерфейси, върху които могат да бъдат базирани нови приложения. Сигурността на данните е гарантирана във всеки един момент.  

Mercedes-Benz дава ясни насоки, кои данни са разрешени за използване от програмистите. Всички автомобили на Mercedes-Benz разполагат с широкообхватни системи за защита на данните и защита от кражба. Сигурният достъп до системите, сигурността на данните, защитата на данните и защитата от кражба са важна част от нашата изследователска и развойна дейност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин