Стартираха продажбите на изцяло новия Lexus UX в България

1004
2019

Новият Lexus UX стартира с продажбите си в България от април т.г. като първите 30 автомобила идват с комплимент – комплект луксозни пътни чанти PIQUADRO, съобразени напълно с новия модел и динамичния начин на живот на бъдещите му притежатели. Комплектът включва куфар за ръчен багаж, голям куфар, раница и чанта като всичките са обозначени с логото на Lexus и допълват елегантно стилистиката на модела.

Lexus UX е първият компактен кросоувър за марката, който навлиза уверено в най-бързо растящия сегмент в SUV гамата, за да отговори на разностранните очаквания на модерните градски изследователи, които търсят свежо, съвременно и динамично изживяване при
луксозното шофиране, но и които търсят не само това, което е ново и вълнуващо, но и това, което също така е релевантно за техния начин на живот.

Зареден с динамично поведение, UX е разработен да носи бързо и вълнуващо шофиране заедно с характерното плавно поведение за Lexus, което го превръща в уникален входящ модел в сегмента на компактните кросоувъри. За много клиенти UX ще е не само техният пръв Lexus, но и първият им луксозен автомобил.

UX е първият Lexus, който е разработен да използва новата глобална архитектура на платформа GA-C. Олекотена, но и суперздрава структура, изключително нисък център на тежестта, заедно с отличителен характер на управление.

Името на UX е производно на основната концепция от дизайнерския екип и описва мисията на автомобила:
Urban (градски) + X-over (кросоувър) = UX.

UX е наличен в две версии: UX 250h с четвърто поколение самозарядно, пълнохибридно задвижване, включващо нов високоефективен 2.0-литров, четирицилиндров бензинов
двигател, разработен специално за тази платформа и в подбрани пазари, включително и в България – UX 200 с почти идентичен 2.0-литров, бензинов двигател с върховна термодинамична ефективност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин