/ Стара „седмица“ Е38 за 3 млн. лева!

Стара „седмица“ Е38 за 3 млн. лева!

От няколко години този автомобил „циркулира“ из борсите за употребявани автомобили от автокъща на автокъща: май никой не иска да купи това BMW 750iL. Явно защото то крие тъмна тайна: през 1996 луксозната лимузина е била притежание на Death Row Records, звукозаписната компания на легендарния рапър Тупак Шакур. Една вечер след боксов мач Съдж Найт е в същото BMW заедно с незабравимия изпълнител, когато от преминаващ бял Cadillac е открита стрелба и Тупак е улучен смъртоносно. Оттогава „баварецът“ е известен като автомобила, в който Тупак Шакур е загинал.

Но вероятно не това е причината, поради която никой не иска да се сдобие със „седмицата“. Не са и вдлъбнатините по каросерията на мястото, където са попаднали куршумите. Преди около две години AUTO BILD писа за BMW-то, което тогава се намираше при Celebrity Cars в Лас Вегас – тогава публикацията беше със заглавие „Защо никой не иска BMW-то на Тупак?“. Оттогава досега нещата не са се променили, автомобилът продължава да бъде в същата компания. Променила се е единствено цената. Куриозното в случая е, че тя не е намалена, а вдигната – с близо половин милион лева! Така шансът някой да „грабне“ баварската лимузина става още по-малък.

Е38-ицата е реставрирана изцяло – оставени са единствено щетите от куршуми. Оборудването е изключително луксозно, с черна кожа в интериора, телефон и сребристи джанти, които не пасват на никой друг автомобил толкова добре, колкото на този. Под предния капак работи 5,4-литров V12 с 326 к.с. и максимален въртящ момент 490 Нм – благодарение на тях „големият кораб“ с тегло над 2 тона ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,6 секунди. По данни на автокъщата по автомобила нямало никакви дефекти и той бил в „отлично състояние“.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА BMW СЕРИЯ 7 В НАШАТА БОРСА!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин