Стайков нощува като лидер, Геров водач в шампионата на Hyundai

1607
2016

Екипажът Пламен Стайков/Давид Кварцхелия (Mitsubishi Lancer Evo IX) остава водач след първия ден на рали “Твърдица-Елена”. След 4 скоростни отсечки кърджалиецът води точно с 39 сек на Мартин Сурилов със същия модел автомобил. Трети, на повече от минута след лидера, се движи Йордан Атанасов, отново с Evo IX. При автомобилите с две задвижващи колела лидер е Дилян Станков, с близо 27 сек аванс пред Боян Безус (и двамата с Renault Clio). Марко Стойчев не успя да покаже най-доброто от възможностите си, защото двигателят на неговия Lancer започна да се форсира сам. Технически проблеми в последната отсечка съпътстваха и дамския екипаж Диана Симеонова/Иванела Иванова, който обаче успя да завърши. Малшанс сполетя и прокурора Емил Денев – неговото Renault отказа в средата на първия етап.

Още вчера Геров се закани, че ще атакува Григоров и днес го направи.

Още вчера Геров се закани, че ще атакува Григоров и днес го направи.

Много сериозна интригра се заформя в шампионата на Hyundai след първия ден на състезанието. Водач след първия ден, с едва 4,5 сек преднина, е Христо Геров. Геров успя да поведе още след първата отсечка Твърдица 1, в която Григоров беше забавен от два по-бавни екипажа. Вторият етап беше „взет” от младия Симеон Симеонов, който обаче спука две гуми в четвъртата отсечка Детелината 2 и така остана на 16 сек от Григоров и на 20,3 от Геров. До последния етап за съботния ден Мони се движеше втори. Истинска драма обаче преживя Мирослав Ангелов. Той и новият му навигатор Йордан Йорданов излетяха на същото място, на което съботния ден на миналогодишното издание на същата надпревара катастрофира и Тодор Славов. За щастие екипажът се отърва без драскотина, макар и със сериозни щети по окачването на автомобила.

miroМакар че публиката по отсечките се наслаждаваше истински на „бегачките”, за повечето пилоти беше трудно да изтрият от психиката си трагичния инцидент от юни 2015 г. Боби Григоров, който е със счупен крак, сподели, че дори и да имаше възможност да кара, нямаше да се раздаде истински.

Утре на състезателите предстоят още 7 скоростни отсечки, като Яковци, която ще се кара два пъти, ще бъде намалена с около 4 км заради обилна фракция. Днешния ден на надпреварата завършиха 24 от общо 28 стартирали тандема.

Екипажът Атанасов/Башкехайов се движи на трета позиция.

Екипажът Атанасов/Башкехайов се движи на трета позиция.

moni

Две спукани гуми в последния етап костваха втората позиция на Симеон Симеонов/Димитър Спасов във временното класиране на Hyundai Racing Trophy.

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин