Стайков стартира на рали „Троя“, турски екипаж в Hyundai Racing Trophy

Състезанието ще бъде проведено този уикенд в Турция

2906
2017

Двукратният рали шампион на България Пламен Стайков, заедно с навигатора си Давид Кварацхелия ще вземе участие в предстоящото рали „Троя“, което ще се проведе през този уикенд в Турция. Състезанието ще бъде с център Чанаккале, а за него има заявени 43 екипажа, които ще трябва да минат 8 специални етапа. В клас RC2, където е записан и Пламен Стайков има записани още 14 автомобила, от които 4 са от тип R5, а един е S2000. И в това състезание Стайков ще се състезава със своето Mitsubishi Lancer Evo IX.

Екипажите на Hyundai Racing Trophy също ще стартират на надпреварата. Горещото лятно състезание ще бъде трети кръг от едномарковия шампионат, а в него участие ще вземат Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев, Виктория Гъркова/Велислава Павлова, както и нов турски екипаж – Топрак Кандан/Ерхан Арикан.

Симеон Симеонов е лидер в HRT по точки

Надпреварата в Турция обещава да бъде интересна и изпълнена с много спортни емоции. Водачът във временното класиране на едномарковия шампионат, Симеонов, признава, че преднината по точки, която има пред претендентите си, не го успокоява. Това дори го мотивира да бъде още по-постоянен и да не вдига крака от газта. 16-годишният Денис Станчовски доказва с всеки изминал километър амбицията си да бъде професионален пилот и постепенно вдига темпото в отсечките. Това успя да го докаже и на изминалото рали спринт „Дряново“, като обещава на състезанието в Турция да се представи още по-добре. Дамското присъствие зад волана на Hyundai i20 Coupe R – Виктория Гъркова, също показва своя талант. Както самата тя казва, картинг опитът, който има, е много ценен и ѝпомага да запазва хладнокръвие в отсечките въпреки високите скорости.

Нововъведението в предстоящото рали е турският екипаж, който ще се включи в едномарковия шампионат. Тандемът в четвъртия Hyundai i20 Coupe R е съставен от Топрак Кандан с навигатор Ерхан Арикан. Топрак е известен в Турция и с участията си във V1 Challenge състезанията, а неговият ко-пилот е с дългогодишен опит в различни рали класове. На рали „България“, което беше част и от Турския шампионат, отбори и организатори от южната ни съседка се впечатлиха от формата Hyundai Racing Trophy и изразиха своето желание шампионата да участва и в Турция. Благодарение на лесно достъпната спортна платформа, Кандан/Арикан имат възможността да се качат на Hyundai i20 Coupe R и да се състезават в клас RC5.

Рали „Троя“ включва 8 състезателни етапа с обща дължина 154,30 км. Церемониалният старт и награждаването ще се проведат пред прословутата статуя на Троянския кон в Чанаккале от филма „Троя“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин