Стайков и Ал Кетби на яростен дуел в Сърбия

2409
2016

Българският екипаж Пламен Стайков и Давид Кварацхелия-Давидоне (Mitsubishi Lancer Evo 9) се намира на втора позиция в генералното класиране на 49-то рали „Сърбия“, което е кръг от националния ни рали шампионат, както и кръг от Европейската купа. Водачи във временното класиране са победителите от рали „България“ – Рашид Ал Кетби и Карина Хеперле (Ford Fiesta R5), а трети е тандемът Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов (Mutsubishi Lancer Evo IX).

Ал Кетби стартира деня с три спечелени отсечки, след като бе най-бърз в преминаванията на специалните етапи Локва 1, Дубоко 1 и Локва 2. При второто преминаване на СЕ Дубоко, Стайков успя да победи дубаеца.

При първото преминаване на най-тежкия етап – 30-километровия Голден, Пламен успя да даде с 20 сек по-добро време от това на Рашид. Второто минаване на етапа бе проблемно и за двата екипажа. Стайков остава без спирачки, а Ал Кетби се завърта и също финишира с проблеми в спирачната система. Така след края на деня Ал Кетби и Хеперле водят на Стайков и Давидоне с 24 секунди.

През утрешния ден на екипажите им предстоят още две минавания на етапа Голден, но този път в обратна посока, а след това СЕ Дубоко също ще бъде минат 2 пъти, отново наобратно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин