Стават ли за нещо? 5 употребявани автомобила с цена до 10.000 лв.: VW Golf 4

3112
2022

Внимание, гаранцията на производителя е изтекла преди поне 10 години! Въпреки това тези употребявани модели са търсени. AUTO BILD разгледа пет от тях.

Животът стана по-скъп. Поскъпнаха и употребяваните автомобили. Ние избрахме за вас пет модела, с които за под 10.000 лв. ще можете да пътувате сигурно и изгодно. Изборът ни включва от градска „бълха” до бизнес комби. Кой от тях е най-подходящият за вас, решава вкусът ви.  

5. Евъргрийнът от Волфсбург

Добре „облечени” с Golf? Нашият разумен модел с пет врати в специална версия Edition продължава да е такъв и след 21 години. В непреходния черен цвят с тъмни задни светлини и 16-цолови джанти  моделът се представя съвсем прилично, като дори и днес не изглежда нелепо. 

Естествено аргументите не са само по отношение на имиджа. Форматът е чувствително по-компактен от актуалното поколение на Golf, но е напълно достатъчен за всякакви ситуации от живота.

Малкият базов бензинов двигател със 75 к.с. и по-скоро тромав, но пък с изключение на проблемите по отношение на харча на масло, буталата и А Ге Ер-клапана, не е лаком. Механичните скоростни кутии не са вечни. Нерядко се срещат и проблеми с електрониката на комфортните екстри. Все пак не трябва да забравяте, че резервни части се намират на килограм, а износващите се части все още се намират в магазините.

Практични екстри на нашето предложение от автокъща Zander Automobile в Буххолц (Долна Саксония) са новите всесезонни гуми, новият ангренажен ремък и тегличът.

ИЗВОД: Номер 4 е жив! Без тунинг-експерименти и добре поддържан този йънгтаймер на Golf все още е препоръчителен като употребяван автомобил за под 10.000 лв. Оценка: 3,5 от 5 звезди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин