Стават ли за нещо? 5 употребявани автомобила с цена до 10.000 лв.: Smart fortwo

3112
2022

Внимание, гаранцията на производителя е изтекла преди поне 10 години! Въпреки това тези употребявани модели са търсени. AUTO BILD разгледа пет от тях.

Животът стана по-скъп. Поскъпнаха и употребяваните автомобили. Ние избрахме за вас пет модела, с които за под 10.000 лв. ще можете да пътувате сигурно и изгодно. Изборът ни включва от градска „бълха” до бизнес комби. Кой от тях е най-подходящият за вас, решава вкусът ви.  

4. Малка част от автомобилната история

Дори и 13-годишният Smart изглежда голям: fortwo е едно от най-хитроумните решения, когато търсите изгоден градски автомобил с големи шансове за намиране на място за паркиране.

Формата на Tridion-каросерията е истинска антитеза на SUV-буума. А семплата конфигурация на нашия тестови автомобил с цена от 8200 лв. от автокъща Ra.Car.Da в Букстекуде (Долна Саксония) в никакъв случай не е недостатък.

Разполагащият с 61 к.с. бензинов агрегат M132 в задницата на модела ръмжи доста приятно и сред почитателите на Smart се счита за издръжлив (когато е без турбо). По време на кратката ни тестова обиколка установяваме, че за натоварения градски трафик не ви трябва нищо повече. Макар и след пробег от 120.404 километра задната ос да тропа, любезният продавач ни предлага възможност за ремонтиране преди покупка.

А как изглеждат нещата с евтината поддръжка? За да има някаква инфотейнмънт система, един от предишните собственици е поставил солидната уредба на Sony. Така този Smart fortwo доставя истинско удоволствие!

ИЗВОД: като изгодна градска „бълха” с диаметър на завой от 8,80 метра Smart 451 е истински препоръчителен. Все пак внимавайте: разходите за поддръжка са се повишили, а разходът от 5,7 литра е по-висок от този на актуалните мини-автомобили. Оценка: 3,5 от 5 звезди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин