Стават ли за нещо? 5 употребявани автомобилa с цена до 10.000 лв.: Peugeot 207

3012
2022

Внимание, гаранцията на производителя е изтекла преди поне 10 години! Въпреки това тези употребявани модели са търсени. AUTO BILD разгледа пет от тях.

Животът стана по-скъп. Поскъпнаха и употребяваните автомобили. Ние избрахме за вас пет модела, с които за под 10.000 лв. ще можете да пътувате сигурно и изгодно. Изборът ни включва от градска „бълха” до бизнес комби. Кой от тях е най-подходящият за вас, решава вкусът ви.

3. С чар и полезна стойност

Малко „лъвче” като автомобил за начинаещи или втори автомобил в семейството изобщо не е лоша идея. Докато 205 се превърна в култов модел през 80-те, 207 е изгодна алтернатива на германските малки автомобили. 

Нашият тестови автомобил с три врати е от 2010 г. – от фейслифт версията. Предлага се от Gerd Automobile в нидерланския град Тощедт с една година гаранция за употребяван автомобил. Макар и това 207 да има типичните за големия град следи от употреба по броните и ламарините, все пак блести с пробег от само 67.786 километра.

А 1,4-литровият VTi-бензинов мотор с 95 к.с. е приятно пъргав и напълно пригоден за пътуване на дълги разстояния. За приятния комфорт на борда се грижат електрическите стъклоповдигачи, задните странично отварящи се прозорци, климатичната инсталация и аудиосистемата с Bluetooth. 

Благодарение на всесезонните гуми, интересуващите се няма да се сблъскат с темата за покупка на зимни гуми. Ще имат и 27.000 километра до следващата сервизна инспекция.

ИЗВОД: Peugeot 207 определено не е най-добрият употребяван малък автомобил. Но е симпатичен модел с ниски разходи на поддръжка. Оценка: 3 от 5 звезди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин