Стават ли за нещо? 5 употребявани автомобилa с цена до 10.000 лв.: Ford C-Max

2912
2022

Внимание, гаранцията на производителя е изтекла преди поне 10 години! Въпреки това тези употребявани модели са търсени. AUTO BILD разгледа пет от тях.

Животът стана по-скъп. Поскъпнаха и употребяваните автомобили. Ние избрахме за вас пет модела, с които за под 10.000 лв. ще можете да пътувате сигурно и изгодно. Изборът ни включва от градска „бълха” до бизнес комби. Кой от тях е най-подходящият за вас, решава вкусът ви.  

2. Довереният приятел на семействата

Компактният пространствен автомобил от Кьолн се появява на пазара през 2003 г. 19 години по-късно C-Max се възползва от това, че никога не му се наложи да бъде модерен. Семействата се радват на доста приличното предлагано място с три пълноценни места на втори ред, както и на по-високата позиция на седене. Аудиосистема Sony с Bluetooth и букса AUX ни напомнят за това, как изглеждаше инфотейнмънт системата преди 15 години. Нашият фотомодел от Gerd Automobile в Тощедт (Долна Саксония) е от първа ръка и е поддържан много добре. С изключение на допълнително монтираните PDC-сензори отпред и отзад, впечатлението е безупречно. Ръжда по каросерията и иначе често разбитите лагери тук не са тема. При този екземпляр безупречно работи и електрониката за комфорт.  Единствено амортисьорите изглеждат стари. Иначе компактният ван и до днес се възползва от доброто си окачване и се движи доста динамично. Иначе семплият и здрав 2,0-литров атмосферен двигател със 145 к.с. и ангренажна верига е малко лаком.

ИЗВОД: тук се предлага място за семействата с не особено солидни банкови сметки. Освен това и здрава техника и изрядна история. Абсолютно достъпен! Оценка: 4 от 5 звезди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин