Стават ли за нещо? 5 употребявани автомобилa с цена до 10.000 лв.: Mercedes Benz E 320 CDI

2812
2022

Внимание, гаранцията на производителя е изтекла преди поне 10 години! Въпреки това тези употребявани модели са търсени. AUTO BILD разгледа пет от тях.

Животът стана по-скъп. Поскъпнаха и употребяваните автомобили. Ние избрахме за вас пет модела, с които за под 10.000 лв. ще можете да пътувате сигурно и изгодно. Изборът ни включва от градска „бълха” до бизнес комби. Кой от тях е най-подходящият за вас, решава вкусът ви.  

1. Висок клас с много лукс 

Този E 320 CDI преди е бил шефски автомобил. През ноември 2006 г. като нов е струвал 141.500 лв. Този Т-модел предлага не само интериор а ла S-класа с много дървени апликации и кожени тапицерии, но и навигационна система Comand, отопление и вентилация на седалките, функция Memory и безключов достъп.

Впечатляващата тяга с 540 Нм на V6-мотора на 320 CDI си е истинска наслада. При това за под 10.000 лв.

Ужасът с ръждата на предшественика е вече минало, 211 отдавна е без корозия. Нашият добре поддържан тестови екземпляр е от пуснатия през 2006 г. фейслифт без спирачна система SBC.

За щастие задницата още не е провиснала, но все пак човек не трябва да се надява на безкраен живот на въздушните компоненти на окачването. Къде са проблемите? Предната ос леко тропа, въздушният филтър за купето е за смяна, а електрическото задвижване на задния капак показва някои слабости.

ИЗВОД: поостарелият луксозен товарач за 10.000 лв. остави у нас впечатление от шофирането, каквото дори и някои модели от среден клас не могат да оставят. Все пак трябва да сте подготвени за допълнителни ремонти! Оценка: 3,5 от 5 звезди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин